Eén week lang sportfotografie: Fotomarathon in Groningen

Eén week lang sportfotografie: Fotomarathon in Groningen

Redactie DIGIFO... 578 0
In het kader van de nationale sportweek 2016 organiseert Stichting Wereld Pers Foto Groningen de tweede Fotomarathon voor dit jaar. Met het thema Sport nodigt WPFG van 17 t/m 25 september enthousiaste semiprofessionele en amateurfotografen uit om deel te nemen aan een intensieve en uitdagende fotoworkshop.

Op zaterdag 17 september start de fotomarathon van Wereld Pers Foto Groningen met een dagprogramma met workshops en lezingen over sportfotografie. Deelnemers krijgen vervolgens een week lang de kans om fanatieke sporters en sportclubs te volgen. Aan de hand van thema's maakt iedere deelnemer een documentaireserie van 5 foto's. WPFG regelt dat de deelnemers terecht kunnen bij trainingen, wedstrijden en/of bijeenkomsten van sporters en sportverenigingen in Groningen. Je kunt je inschrijven bij een sporter of sportvereniging aan de hand van wederzijdse beschikbaarheid gedurende de week en op zaterdag.

Fotomarathon Groningen

Op zondag 25 september komt iedereen samen om de foto's in groepsverband te bespreken. Uit de inzendingen kiest de jury de winnende serie. De winnaar ontvangt een VIP ticket voor de opening van de World Press Photo tentoonstelling te Groningen in november en prints van de winnende serie. De winnende serie van de Fotomarathon wordt, onder andere, tijdens de World Press Photo '16 tentoonstelling in Groningen geëxposeerd.   

De focus van de marathon ligt bij sportportretten en documentaireseries. Inschrijven voor de fotomarathon bedraagt €30,- voor reguliere deelnemers en €25,- voor studenten. De prijs is inclusief lezingen, workshops, de fotobespreking, hapjes, drankjes en de borrel op zaterdag 17 en zondag 25 september. Deelnemers moeten een eigen (digitale) camera meenemen.

Wil je deelnemen aan de WPFG Fotomarathon, dan kun je jezelf voor 16 september 15:00 opgeven via fotomarathon@wpfgroningen.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie