Doe mee aan de Stadsmuseum portretfotowedstrijd en verover een plek in het museum!

Redactie DIGIFOTO Pro 626

In Stadsmuseum Harderwijk is t/m 26 mei de tentoonstelling CAREFUL te zien, met aangrijpende portretfotografie van Daniëlle van Zadelhoff. Naar aanleiding van deze tentoonstelling organiseert Stadsmuseum Harderwijk een portretfotowedstrijd, met als thema ‘Careful’.

Daniëlle van Zadelhoff (1963) begon ruim tien jaar geleden met fotograferen na een zware periode in haar leven. In fotografie vond zij een middel om haar eigen gevoelens te onderzoeken en tot uitdrukking te brengen. Foto’s van Daniëlle van Zadelhoff worden getoond op exposities wereldwijd en maken deel uit van museale en particuliere verzamelingen.

‘Careful’

De titel van de tentoonstelling van Daniëlle van Zadelhoff is CAREFUL. Deze titel verwijst naar een belangrijke rode draad in haar oeuvre: kwetsbaarheid. Wat betekent het thema ‘Careful’ voor jou?

Wat kun je winnen?

Eerste prijs: De winnende foto wordt afgedrukt en ingelijst en zal gedurende een maand getoond worden in Stadsmuseum Harderwijk bij de tentoonstelling CAREFUL. Na afloop krijgt de prijswinnaar zijn/haar portret mee naar huis. Daarnaast krijgt de winnaar van de eerste prijs een portfolio-review van 1 uur door fotograaf Daniëlle van Zadelhoff en Marcel Verkaik van fotovaklab MASA Print. Tijdens de portfolio-review bespreken Daniëlle en Marcel elk vanuit hun eigen expertise en ervaring de foto’s in jouw portfolio: wat zijn de sterke punten, waar liggen mogelijkheden voor verbetering en groei. En met welke wijze van afdrukken komt jouw werk optimaal tot zijn recht.

Tweede t/m derde prijs: De winnaars van de tweede en de derde prijs krijgen ieder een portfolio- review van 1 uur door fotograaf Daniëlle van Zadelhoff en Marcel Verkaik van MASA Print.

Jury

De jury bestaat uit fotograaf Daniëlle van Zadelhoff, Marcel Verkaik van MASA Print en Sophie van Steenderen, conservator van Stadsmuseum Harderwijk.

Meedoen?

Stuur dan jouw inzending naar info@stadsmuseum-harderwijk.nl met als onderwerp ‘Portretfotowedstrijd’. Inzenden kan tussen 1 en 31 maart 2024. Uiterlijk 9 april nemen we contact op met de winnaars. Op zondag 21 april nodigen we de winnaars uit voor de officiële onthulling van de eerste prijs en vindt de portfolio-review plaats.

Voorwaarden:

De foto moet ingestuurd worden in HR. De foto moet een origineel eigen werk zijn. Lever bij je foto een korte (ca. 300 woorden) begeleidende tekst in over hoe jij het thema ‘Careful’ hebt verwerkt in je foto. In je bericht moet duidelijk je naam, e-mailadres en telefoonnummer vermeld staan (deze gegevens worden enkel gebruikt om contact met je op te nemen wanneer je in de prijzen bent gevallen). Na afloop van de tentoonstelling (na 26 mei) moet de prijswinnaar de winnende print ophalen bij Stadsmuseum Harderwijk. Als je meedoet ga je akkoord met eventuele publicatie van de foto, uiteraard met creditline.

 

Ook interessant:

Lees hier: Margriet Schavemaker nieuwe directeur Kunstmuseum Den Haag

Lees hier: Maak oogcontact voor intense foto's

afbeelding van emre.clipboardmedia_180402

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie