Dit is de Canon EOS M50

Redactie DIGIFO... 655 0
Deze week heeft Canon de nieuwe EOS M50 compacte APS-C systeem-camera uitgebracht. Dit nieuwe model van Canon heeft een 24,1 megapixel APS-C CMOS sensor, met een vernieuwde Digic 8 processor. Daarnaast is dit de eerste systeem camera met een 4K video opname modus.

Canon is momenteel druk bezig met het uitbreiden van zijn systeemcamera line-up. Met de introductie van de nieuwe Canon EOS M50 proberen ze niet alleen de gevorderde hobbyfotograaf aan te spreken maar ook de videograaf die opzoek is naar een compacte videocamera.

De Canon EOS M50 is uitgerust met de bekende 24.1 APS-C megapixel APS-C CMOS sensor deze sensor is al eerder gebruikt in de EOS camera's maar met de vernieuwde Digic 8 processor kan je tijdens het fotograferen gebruik maken van ISO 100-25.600 en zelfs uitbreiden naar 51.200 ISO. Voor de 4K video heb je de beschikking over 100-6400 ISO, bij de Full-HD kan je uitbreiden tot 25.600 ISO.

Digic 8 processor

De Digic 8 processor is een stuk sneller in zijn verwerkingstijd waardoor de autofocus accurater en sneller is geworden. Ook de beeldkwaliteit komt ten goede van de Digic 8 en kan door de nieuwe processor, 10 beelden in een seconde opnemen.

Naast de nieuwe Digic 8 processor heeft Canon eenĀ  4K video opname video modus van 25fps in het model gestopt en met HD zelfs 120fps. Ideaal voor de kritischere videograaf die meer resolutie wil met 4K of juist slow-motion wil filmen met 120 beelden in een seconde.
De camera is uitgerust met de bekende Dual Pixel CMOS AF die voor nauwkeurige autofocus zorgt tijdens fotograferen en video. Deze techniek zien we bijvoorbeeld terug in de Canon EOS 80D. Hierdoor kan je op het touchscreen zelf bepalen waar je eenvoudig de scherpte legt.

De EOS M50 heeft naast een kantelbaar beeldscherm ook een OLED zoeker met een resolutie van 2.36 Megapixel, perfect om vloeiende video opnames te bekijken tijdens het filmen.

Daarnaast brengt Canon zijn nieuwe RAW formaat .CR3 en C-Raw uit. Met het nieuwe C-Raw formaat bespaar je bijna 40% van de capaciteit op je geheugenkaart, ideaal als je niet altijd de zware 24.1 megapixel foto's nodig hebt, of wat ruimte wil besparen op je geheugenkaart.

Draadloos gebruik

De EOS M50 is verder uitgerust met wifi en bluetooth. De nieuwe bluetooth functie heeft zelfs de mogelijkheid om continu contact te houden met je smartphone. Door deze twee draadloze functies kan je over je beelden naar je smartphone krijgen.
De uitgebreide Canon EOS M50 is een mooie aanvulling in de line-up van Canon. De gevorderde hobbyfotograaf en de beginnende videograaf die opzoek zijn naar een compacte foto/video camera hebben veel mogelijkheden om perfect te fotograferen en te filmen met deze camera.

Levertijd

De camera wordt in verschillende combinaties geleverd. De Canon Eos M50 Body wordt geleverd voor 579,- euro. In combinatie met de CanonĀ  EOS M50 + 15-45 IS STM lens voor 699,- euro. De verwachting is dat de camera rond april 2018 uitgeleverd zal worden.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie