Leesvoer!

Deze fotografieboeken gaan mee in jouw reiskoffer!

Christel de Wolff 935 0
Ga je op vakantie en wil je genieten, ontspannen, maar tegelijkertijd je fotografieskills naar een hoger niveau tillen? Met deze fotografieboeken in je reiskoffer zit je altijd goed.

Handboek beter fotograferen

Daar sta je dan... Met in je hand een digitale camera en in het hoofd een berg aan theoretische boekenkennis. Klaar om het veld in te gaan om waanzinnig mooie foto’s te maken. Je merkt al snel dat, ondanks het juiste gereedschap en alle knowhow, niet elke druk op de ontspanner een voltreffer oplevert. Ervaring, talent en inspiratie zijn onmisbare elementen om een onderscheidende foto te kunnen maken. Hoewel deze drie niet altijd op topniveau aanwezig zijn, kan iedereen betere foto’s maken. Je moet weten welke facetten een rol spelen bij het maken van wat ‘men’ een mooie foto noemt. De auteurs hebben deze aspecten in dit boek ontrafeld en gestructureerd in tien aandachtspunten. Houd hieraan vast om elke opname tot een goede foto te maken en de kans op een winner te verhogen. Veel fotoplezier.

Prijs €29.95
Auteurs Pieter Dhaeze en Johan van de Watering
Uitgeverij Van Duuren Media
ISBN 978905940883
Verkrijgbaar in de boekhandel en cameraspeciaalzaak

Compositie en licht

Heb je als fotograaf alle technische aspecten onder de knie en wil je je fotografie naar een hoger plan tillen, dan wordt het tijd om te kijken naar licht en je compositie, twee aspecten van fotografie die waarschijnlijk nog belangrijker zijn dan alle technische details. In dit boek leer je gebruik te maken van deze twee aspecten om niet alleen een plaatje te maken, maar om het gevoel en de sfeer van het moment in verhalende foto's vast te leggen. Het boek is verder rijkelijk geïllustreerd met prachtige en verhelderende foto's die zowel inspireren als dat ze je de technieken in de praktijk bijbrengen.

Prijs € 29,99
Auteurs Pieter Dhaeze & Johan van de Watering
Uitgeverij Van Duuren Media
ISBN 9789059409491
Verkrijgbaar in de boekhandel & cameraspeciaalzaak

Reisfotografie

Welkom in de wondere wereld van reisfotografie. Dit type fotografie wordt in één adem genoemd met de andere bekende thema’s van de fotografie, maar omvat eigenlijk het hele fotografische spectrum van onderwerpen. Als je op reis gaat, kom je namelijk alle onderwerpen tegen die een fotograaf voor zijn lens kan krijgen: landschap, architectuur, natuur, macro, portret, product, actie, onderwater, nacht... Je moet van alle markten thuis zijn, niet alleen met de ervaring en kennis die je in je dagelijkse fotografie gebruikt. Je wordt mogelijk in extreme situaties geconfronteerd met exotische modellen van mensen, dieren en planten. Dat maakt het soms allemaal nog een stukje moeilijker, maar tegelijk uitdagender en de bevrediging van een geslaagde opname is daarmee des te groter. De auteurs Marcel Scholing en Pieter Dhaeze van dit boek Reisfotografie willen je zodanig inspireren met mooie fotografie, dat je niet kunt wachten op pad te gaan om jouw kijk op de wereld vast te leggen.

Prijs €29,99
Auteurs Bas Meelker en Pieter Dhaeze
Uitgeverij Van Duuren Media
ISBN 9789059405431
Verkrijgbaar in de boekhandel en cameraspeciaalzaak

Avond- en nachtfotografie

Bijna niets is zo betoverend als een nachtfoto. Denk aan een stad bij nacht, met verlichte gebouwen en lantaarns langs straten en wegen. Lichtreclames van winkels in allerlei kleuren. Mysterieuze landschappen, slechts verlicht door de maan. ’s Avonds en ’s nachts fotograferen is op belangrijke punten anders dan overdag fotograferen. Zo is timing heel belangrijk. Het tijdstip waarop je de mooiste beelden schiet luistert nauw. Niet ieder moment aan het eind van de dag biedt mooi licht. Je leest in dit boek onder meer hoe je tijdens het blauwe uur, in de schemering en in het donker te werk kunt gaan. Je leert de samenhang tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde en wat de beste instellingen voor verschillende situaties zijn. Gewapend met deze kennis maak je moeiteloos de mooiste avond- en nachtfoto’s.

Prijs € 34,99
Auteurs Jeroen Horlings en Kees Krick
Uitgeverij Van Duuren Media
ISBN 9789059407466
Verkrijgbaar in de boekhandel en cameraspeciaalzaak

Landschapsfotografie

Je ziet een prachtige foto van een adembenemende zonsopkomst of van een indrukwekkend gebouw gemaakt door een professionele fotograaf. In alle ‘eenvoud’ van deze onderwerpen zou je kunnen denken: ‘dat kan ik ook’. En dat is ook zo, jij kunt dat. Maar dan moet je wel op hetzelfde moment, met hetzelfde gereedschap, op dezelfde plaats, met dezelfde kennis en dezelfde voorbereiding de ontspanner van je camera indrukken. Sta je met je camera een metertje naar links of ben je een minuut later, dan zal de foto niet van diezelfde weergaloze kwaliteit zijn als het beeld dat je voor ogen hebt. In dit boek, met prachtig en inspirerend beeldmateriaal van Bas Meelker, komen alle aspecten aan de orde (gereedschap, instellingen, techniek, compositie, fotobewerking en fotomontage) om je te helpen met ‘voorbedachte rade’ die foto te maken die je wilt maken. Zo kom je zelden voor verrassingen te staan. Je hoeft nooit meer onverrichter zake terug naar huis; iets wat veel argeloze landschaps- en architectuurfotografen regelmatig overkomt.

Prijs € 32,99
Auteurs Bas Meelker en Pieter Dhaeze
Uitgeverij Van Duuren Media
ISBN 9789059406957
Verkrijgbaar in de boekhandel en cameraspeciaalzaak

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel