Je vrienden hoeven niet meer te filmen

Deze app filmt je surfessie voor je

Siem van Woerkom 471 0
Surfline's 500+ wereldwijde camera's werken samen met de nieuwe app om jou in beeld te brengen.

Surf robots

Een nieuwe surf-app maakt in combinatie met een wearable filmen op afstand mogelijk. Surfline Sessions maakt een video van elke golf die je rijdt voor Surfline's 500+ wereldwijde camera's terwijl je je SearchGPS-horloge draagt ​​en stuurt deze vervolgens rechtstreeks naar je iPhone. Dit betekent dat je gewoon kan gaan surfen bij je favoriete surf hotspots waar een Surfline-camera beschikbaar is en elke golf van je sessie kunt filmen.

Verbind gewoon de Rip Curl-app met een account in de Surfline-app, druk op 'Go Surf' op je horloge op weg naar buiten, pak een paar mooie golven en kijk na je sessie de beelden. De camera's die wereldwijd op de stranden zijn gemonteerd zijn zo gebouwd dat ze je op basis van de locatie van je horloge kunnen volgen in het beeld.

Automatische beelden van je surf sessie

Het is een aardig kostenplaatje als je kijkt naar 300eu voor het horloge en nog eens 6eu per maand voor Surfline. Toch kan het de moeite waard zijn als je je surf vaardigheden probeert te verbeteren of je de clips gewoon graag wilt delen. Wanneer je geen Search GPS 2 gebruikt op het moment (en in nederland zijn ze niet super bekend) zal het fijn zijn om te weten dat Surfline partnerships met andere bedrijven voorbereidt en van plan is om ze in het 'komende jaar' aan te kondigen. Veel mensen denken dat ze hiermee doelen op de Apple Watch. 

Nog een extra functie die anno 2019 niet uit kan blijven; AI. Surfline Sessions bewerkt je clips automatisch met een buffer van 10 seconden en laadt ze in een bibliotheek die je kunt bekijken tegen de tijd dat je weer uit het water bent. Het kiest op die manier automatisch de mooiste beelden en kan er zelfs muziek en effecten in toevoegen wanneer je hier voor kiest. 

'Met het Search GPS 2-horloge kunnen onze atleten en surfliefhebbers over de hele wereld kritieke gegevens bekijken - inclusief hoeveel golven ze hebben gevangen in een sessie, hoe ver ze hebben gepaddd, wat hun langste golf was, hun snelste golf' zegt Rip Curl's Marketing Director, PJ Connell. 'Met Surfline Sessions komen deze gegevens tot leven in combinatie met de videobeelden van iedere golf. Ik denk dat het twee belangrijke componenten heeft: het vermogen om je surf stijl te analyseren en dus je vaardigheden te verbeteren; en vooral, het plezier en de betrokkenheid die voortkomt uit het kunnen herbeleven en delen van al je sessies.'

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem