De perfecte foto's in minder dan vijf minuten?

De perfecte foto's in minder dan vijf minuten?

Eefke Burg 236 0
Fotograaf Taylor Jackson maakt prachtige foto's maar heeft zichzelf nu wel heel erg uitgedaagd. In zijn laatste YouTube video gaat hij op pad met het model Clarissa en zijn Nikon D850 met zijn Nikon 85mm f/1.4 G objectief om foto's te maken in minder dan vijf minuten! Hoe het je dan lukt om mooie foto's te maken? Hij deelt zijn tips met ons.

Tips voor het maken van mooie foto's in minder dan vijf minuten

De fotograaf geeft een aantal tips om mooie foto's te maken in minder dan vijf minuten. 'Als je jouw model bij de muur laat staan, dan zorgt dit bijna altijd voor een perfecte belichting in je foto's,' geeft fotograaf Taylor Jackson. 'Doordat ik om 12 uur in de middag aan het fotograferen ben zorgt dit ervoor dat de achtergrond net iets overbelicht is.' Hij schiet het liefst met zijn Nikon-objectief met diafragmawaarde f/1.4. 'Ik vind de uitstraling daarvan nou eenmaal heel mooi.'

Bij zijn volgende minishoot van vijf minuten maakt hij een zogenaamd 'miniframe.' Dit betekent dat de randen van zijn kader gevuld zijn met zaken die je normaal gesproken ook in de stad kan terugvinden: in dit geval een telefoonpaal en bladeren. Het lukt dit keer niet meteen om het perfecte shot te maken, maar het vervolgshot is al een stuk beter. 

Hij vervolgt zijn tocht door de stad en vindt een witte muur. 'Dit zorgt wederom voor een perfecte lichtsituatie omdat het licht weerkaatst van de muur,' vertelt de fotograaf. 'Dit is waarschijnlijk het mooiste licht dat ik 'zomaar' ergens in een steegje heb gevonden.'

Hij vindt het belangrijk om zijn model altijd te laten lopen. 'Op deze manier zie je hoe het licht verandert per plek waar de persoon staat. Dit geeft me ook meteen een kans om de juiste plek te vinden om mijn foto's te kunnen maken,' vertelt de fotograaf. 

Over de Nikon 85mm f/1.4 G

De Nikon 85mm f/1.4 G is een objectief dat van nature perfect is voor het maken van portretten, door de geringe scherptediepte waardoor je prachtige achtergrondscherpte hebt. De vervorming bij dit objectief is minimaal. Het objectief maakt deel uit van de professionele serie en is breed inzetbaar, voor zowel portretopnames, algemene reportagefotografie als studiofotografie.

Bekijk de volledige video over het maken van foto's in minder dan vijf minuten

Wil je de volledige video van fotograaf Taylor Jackson bekijken waarin hij zichzelf uitdaagt om prachtige platen te maken in minder dan vijf minuten? Bekijk hem hier:

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke