De nieuwe Profoto A1X

Fenna Kiebert 1864 0
De nieuwe Profoto A1X voor Canon, Nikon en Sony is eindelijk aangekondigd!

Profoto heeft een nieuwe A1X-flitser aangekondigd voor Canon-, Nikon- en Sony-camera's. Het nieuwe model is ongeveer €100 duurder dan de A1 en is momenteel al online te verkrijgen. De twee flitsers komen aardig overeen, maar de Profoto A1X heeft net even iets meer. Het grootste verschil is dat de A1X te gebruiken is op een Sony, terwijl het voorgaande model dat niet was.

De A1X is een Profoto-flitser in hart en nieren, alleen kleiner. Door de unieke ronde kop, krijg je licht dat zowel prachtig als natuurlijk is. Het apparaat is heel eenvoudig in gebruik, met een supersnelle hersteltijd en een langdurig werkzame batterij, zodat je geen enkele foto misloopt. Op locatie, op de camera of eraf, is dit een excellente lichtvorming op alle plekken.

Met licht kunnen werken is essentieel voor betere, creatievere foto’s. Daarom wordt de A1X geleverd met een speciale set lichtvormers die, dankzij een ingebouwd magnetisch montagepunt, eenvoudig vast- en losgeklikt kan worden. Ook kan het worden gecombineerd, zodat je gemakkelijk het gewenste effect bereikt. Deze set bevat een Dome Diffuser, Bounce Card, Wide Lens, Gel Kit en een Soft Bounce.

AirTTL en andere functies

Met AirTTL beschik je over enorm veel ingebouwde flexibiliteit. TTL zorgt ervoor dat je direct de perfecte belichting kunt vastzetten, waardoor je meer controle hebt en sneller kunt werken. Je hoeft alleen maar te richten en te schieten: eenvoudig, snel en nauwkeurig. De 'Air'-functie betekent dat je naadloos kunt communiceren met een andere A1X of een andere Profoto-flitser. Het ingebouwde instellicht van de A1X geeft direct inzicht in de manier waarop licht en schaduw samenwerken voordat de sluiter indrukt wordt. Bovendien biedt dit een extra lichtbron in situaties met weinig licht.

De A1X heeft een krachtige, verwisselbare Li-ionbatterij, die viermaal langer meegaat dan AA-batterijen. Ook heb je de mogelijkheid om de batterij snel op te laden. Je kunt dus vol vertrouwen langer door blijven werken.De Profoto A1X heeft een eenvoudig ontwerp waarvoor geen leercurve nodig is. Omdat de interface eenvoudig, geordend en duidelijk is, raak je ook niet verdwaald in het menu. Dat betekent meer tijd om een fantastische foto te maken.

Hier een overzicht met specificaties van de Profoto A1X:

  • Ingebouwde AirTTL
  • Sneller recyclen: 1 sec
  • Verbeterde batterij: 450 Full Power flitsen
  • High-Speed Sync, LED Modeling Light
  • 9-stop Power Range, 76Ws output
  • Weegt 1,2 lb (544 gram) inclusief batterij
  • Optionele draadloze TTL met Air Remote
  • Inclusief bounce-kaart, dome-diffusor
  • Wide Lens, Flash Stand, USB-kabel

Bekijk hier een video over de Profoto A1X.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna