De nieuwe DJI Mini 3 Pro

Redactie DIGIFO... 1090 0
DIGIFOTO Pro was uitgenodigd om de lancering van de nieuwe DJI Mini 3 Pro bij te wonen en uit te testen!

De DJI Mini 3 Pro is een kleine compacte drone die maar 249 gram weegt. Je hebt door zijn lichte gewicht daarom ook geen drone cursus nodig. Vanaf 250 gram is een cursus wel verplicht. Verder heeft de drone een ingebouwde gimbal en heeft het een functie waarmee de camera een kwartslag kan draaien, ook wel: ‘True Vertical Shooting’ modus genoemd. Doordat de camera een kwartslag draait is er geen camera kwaliteitsverlies en kan je de content makkelijk doorplaatsen bijvoorbeeld op social media.

Beeld

De drone is zoals al eerder werd genoemd ‘klein en compact’ maar is van binnen een echte krachtpatser, de DJI Mini 3 Pro filmt namelijk in 4K resolutie met 60 frames per seconde, waardoor je scherpe en vloeiende videobeelden opneemt. Naast dat de beeldkwaliteit ontzettend goed is, is de vliegtijd helaas wat kort. Bij de drone krijg je één batterij meegeleverd waarmee je op een zonnige dag zonder wind 34 minuten vliegplezier hebt. Om het vliegplezier te verlengen is de mogelijkheid er om een losse batterij aan te schaffen.

Controller

Om de DJI Mini 3 Pro te kunnen besturen moet je over een controller beschikken, maar nu is de vraag welke? Er wordt namelijk in het kleinste pakket van de DJI Mini 3 Pro niet standaard een controller meegeleverd, sommige drone gebruikers hebben namelijk nog een controller van een ander model van DJI, deze kan gekoppeld worden aan de DJI Mini 3 Pro. Als je een voorkeur hebt voor een van de grotere pakketten dan heb je keuze uit twee soorten controllers, de Smart Controller en de Remote Controller. 

De Remote Controller is een normale controller waar je de drone op een eenvoudige manier mee kan besturen. Door je telefoon aan de controller te koppelen heb je een scherm om de drone te kunnen besturen en volgen. De Remote controller is, doordat er geen ingebouwd scherm is, een stuk goedkoper dan de Smart Controller. De prijs is € 829,- voor de drone en de controller. 

Zoals al eerder werd vermeld beschikt de Smart Controller wel over een ingebouwd scherm, dit model had daarom ook direct onze voorkeur omdat wij het prettiger vinden om het scherm in de controller te hebben en niet apart. Het geeft een fijner gevoel om alle middelen op dezelfde plek te hebben, je wordt dan minder makkelijk onderbroken tijdens het vliegen door bijvoorbeeld een melding of bericht op je telefoon zoals bij de Remote Controller het geval kan zijn. 

Tot slot is de DJI Mini 3 Pro een fijne en toegankelijke drone voor beginners maar ook voor gevorderde drone vliegers die op zoek zijn naar iets compact om makkelijk mee te nemen. De prijs van de drone inclusief de Smart Controller is € 999.


Meer info: dji.com

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie