Op reis met Beluga Adventures

De mooiste poolreizen voor fotografen

Redactie DIGIFO... 1907 0
Eindeloos lijkende sneeuwvlakten, rondtrekken met sledehonden en als het donker wordt het mysterieuze noorderlicht (poollicht). Dit is het ultieme beeld van een poolreis in de winter. Wie zou niet eens zo’n reis willen maken? Beluga Adventures organiseert dergelijke reizen en wij hebben de mooiste op een rijtje gezet.

De poolgebieden zijn veel groter dan alleen de Noord- en Zuidpool. Beluga Adventures organiseert reizen naar de Noordpoolgebieden en Antarctica, maar ook naar de omringende subantarctische eilanden, Chili en Argentinië. Ook biedt Beluga Adventures reizen aan waarbij de nadruk ligt op het spotten van walvissen en andere zeezoogdieren en natuurlijk reizen gericht op het zien van het noorderlicht. Voor iedereen die wel een keer naar een poolbestemming wil, maar niet precies weet welke, hebben wij vier gebieden op een rij gezet.

Noors Lapland

Beluga AdventuresHet noorden van Scandinavië wordt van oudsher bewoond door Samen. Dit gedeelte wordt Lapland genoemd. De oorspronkelijke bewoners trokken hier rond met hun rendierkuddes. Ook nu nog kun je in het hoge noorden grote groepen rendieren tegenkomen. Lapland is een gebied met een zeer grote diversiteit in planten, dieren en landschapstypen. Je vindt er ruige fjordenkusten, immense toendra’s en dichtbegroeide bossen en het is niet ongebruikelijk om wilde veelvraten, herten en elanden te zien.

Kijk voor meer info op deze link

Spitsbergen

Beluga AdventuresDe kleine eilandengroep Spitsbergen ligt halverwege de Noordkaap en de Noordpool en kent een ongekende rijkdom aan arctische planten en dieren zoals walrussen en ijsberen. Wie aan Spitsbergen denkt, denkt misschien al snel aan wekenlange sneeuwstormen en temperaturen ver onder nul, maar wie de eilandengroep in het zomerseizoen bezoekt, heeft door het redelijk standvastige weer veel kans op strakblauwe luchten en een stralende zon. 24 uur per etmaal.

Tijdens een reis naar Spitsbergen staan indrukwekkende landschappen en ontmoetingen met echte pooldieren zoals ijsberen, walrussen, poolvossen, Spitsbergen rendieren en ook walvissen centraal. In het voor- en najaar als de zon weer ondergaat, wordt het landschap in een sprookjesachtig licht gedompeld.

Kijk voor meer info op deze link

Kamtsjatka

Beluga AdventuresKamtsjaka is een schiereiland aan de oostkust van Rusland en maakt deel uit van de ‘Pacific Ring of Fire’, een hoefijzervormig gebied rondom de Grote Oceaan dat bekendstaat om de vele vulkanen. Op Kamtsjaka bevinden zich dan ook 160 vulkanen, waarvan 29 actief.

Buiten het indrukwekkende oerlandschap leven er ontelbaar veel beren, die vanaf half juli te vinden zijn bij de rivieren waarop de zalm landinwaarts trekt. De beren hebben het zo druk met het vissen, dat er in alle rust bij zitten en fotograferen goed mogelijk is.

Kijk voor meer info op deze link

Antarctica

Beluga AdventuresAntarctica is natuurlijk hét poolgebied waar menig reiziger als eerste aan denkt. Jarenlang alleen te bereiken voor wetenschappers en expeditiegangers, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om hier redelijk comfortabel heen te reizen. Beluga Adventures biedt verschillende reizen, voor elk wat wils. Of je met een expeditiecruiseschip met luxe of in alle eenvoud wilt reizen, met of zonder activiteiten zoals kajakken, kamperen of snorkelen, er is veel mogelijk. Wie een grote sportieve prestatie wil neerzetten, kan een deel van het Antarctische continent op de ski’s oversteken.

Kijk voor meer info op deze link

Kijk voor alle poolreizen van Beluga Adventures op hun website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie