DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: piramiden van Gizeh

Christel de Wolff 473 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje bij de piramiden van Gizeh in Egypte.

Egypte is hét land van de piramiden natuurlijk. De piramide van Gizeh, vlak bij Caïro, is een van de bekendste. Deze bestaat eigenlijk uit een complex van maar liefst elf piramiden. De drie grootstenzijn Cheops, Chefren en Mykerinos, deze werden gebouwd tussen circa 2551 en 2472 voor Christus.  De piramide van Cheops is zelfs benoemd tot wereld erfgoed.

Je kunt je trip naar de piramiden van Gizeh het beste plannen vanuit Caïro. Vanuit de stad worden veel excursies aangeboden. Behalve kollosale driehoeken bezoeken kun je er ook voor kiezen om je dagen in Caïro te spenderen aan het strand van Hurghada, Sharm-el Sheik of Marsa Alam. Ook kun je een cruise over de Nijl maken.

Hoe maak je de beste foto's van de piramides van Gizeh?

 

 

Oke, je staat voor die reuzachtige bouwwerken, wat nu? De piramiden zijn een toeristische trekpleister dus waarschijnlijk ben je niet alleen. Probeer daarom eens buiten de spreekwoordelijke box te denken in je composities. Zet niet alleen de piramiden op de foto, maar richt je op het landschap eromheen. Of focus je juist op details. Een photoshoot met een model en de bouwwerken op de achtergrond doet het waarschijnlijk ook goed. Geen model bij de hand? Kamelen zijn een goed alternatief.

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Aruba

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Rovinj, Kroatië

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Lapland

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Franse Pyreneeën

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Tibet

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel