DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Bali

Remco Stunnenberg 929 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Bali.

Het Indonesische eiland Bali ten westen van Lombok en ten oosten van Java is magisch. Weidse rijstvelden, betoverende bergen, mooie stranden en vriendelijke, warme mensen. De Balinezen zijn grotendeels hindoes en dat is te zien aan alle kleurrijke dagelijkse offers bij de tempels, voor huizen en winkels op de stoep. 

Hoe maak je daar de beste foto?

Mount Batur (1717 meter) ofwel Gunung Batur is een actieve vulkaan bij het Baturmeer. De laatste uitbarsting was afgelopen jaar. Je kunt deze vulkaan vanaf diverse plaatsen beklimmen.Vanaf de top heb je een betoverend zicht op de zonsopkomst.

Ook zijn er prachtige watervallen te vinden op Bali. Gitgit is de hoogste en de bekendste. In het noorden van Bali ligt Lovina, een rustig gebied van kleine vissersdorpjes. Ideaal voor wat rust en ruimte, maar zeker ook voor het spotten van dolfijnen. Los van deze prachtige plekken, zijn ook de stranden op Bali betoverend mooi. Evenals het licht. Zowel bij zonsopkomst als bij zonsondergang kleurt de lucht boven Bali niet zelden prachtig op. Kortom, een droomeiland. Zeker voor fotografen.   

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Sólheimasandur

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Kaapstad

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco