Een eiland om eens te bezoeken!

De mooiste fotolocaties: Tenerife, Spanje

Siem van Woerkom 1861

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Tenerife.

Spanje maar toch ook Afrika?

Met ongeveer drie tot vier miljoen bezoekers per jaar is Tenerife één van de belangrijkste vakantiebestemmingen binnen Europa. Dat heeft vooral te maken met het gegeven dat Tenerife het gehele jaar door interessant is als zonbestemming. Men hoeft het daarom niet alleen van de zomermaanden te hebben. Sterker nog, wanneer je in december naar Tenerife gaat zul je het ongelofelijk naar je zin hebben, en iedere dag temperaturen zien van zo'n 25 graden. 

Dit komt vooral door het feit dat Tenerife bij Spanje hoort, maar naast de kust van Afrika ligt, en daardoor behoorlijk wat hoger qua temperatuur ligt dan bijvoorbeeld Malaga of Barcelona. Ook mooi is dat er vaak saharazand in de lucht zit waardoor zonsondergangen prachtige kleuren hebben die je niet overal tegen zou komen. Perfect voor iedere fotograaf die het eiland wil gaan bezoeken en prachtige foto's wil gaan maken. 

tenerife

 

 

Enorm veel te doen

Tenerife is heel erg duidelijk 'opgesplitst' in twee verschillende delen. De zuidkant, waar je dronken Britten, all-inclusive hotels en touristen restaurantjes vind (tip: ontwijk deze kant), en de noordkant die er een stuk anders uit ziet. Aan de noordkant vind je traditionele dorpjes en een prachtige stad genaamd Santa Cruz.

Het is ook aan deze zijde dat je meer ziet van de prachtige natuur dat het eiland rijk is. Het aparte eco-systeem is gevormd door een vulkaan uitbarsting  vele jaren geleden, en heeft ervoor gezorgd dat er vele verschillende natuur scenes te vinden zijn op het eiland. Zo kan je mooie witte zand stranden vinden, maar ook stukken waar het water felblauw/groen is en de rotsen zwart en dreigend. Foto's op de gigantische berg in het midden van het eiland, of toch liever naar het Anaga bos waar het voelt alsof je je in een jungle begeeft. Het is allemaal mogelijk.

Wie een actieve vakantie wil die kan op Tenerife kiezen uit vele wandelingen of prachtige fietstochten maken. Voor wielrenners is Tenerife vanwege de vele bochten en hoogtemeters een aardige uitdaging. Tenerife is echt voor elk wat wils. Niet voor niets dat zoveel mensen jaarlijks naar dit prachtige eiland vliegen.

tenerife

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: New York

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Berlijn

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Brighton

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Moskou

tenerife

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem