De kinderen van Tsjernobyl

De kinderen van Tsjernobyl

Redactie DIGIFOTO Pro 4248
Het is dit jaar 30 jaar geleden dat de kernramp in Tsjernobyl plaatsvond. Het is mogelijk om delen van het rampgebied te bezoeken en dat heeft ons al behoorlijk mooie urbex foto's opgeleverd. Niels Ackermann bezocht drie jaar lang de jongeren die de ramp hebben overleefd.

Ackermann volgde drie jaar lang Yulia, een tiener uit Slavutych (een stad op 40 kilometer afstand van de kerncentrale), die opgroeide van feestende tiener tot volwassen getrouwde vrouw.Niels Ackermann heeft van dit project een boek uitgebracht. Dit boek is te bestellen via zijn website.

Lees ook: Urbex-Fotografie in Tsjernobyl

 

Slavutych, de hoop na Tsjernobyl

Slacutych is een kleine stad in de buurt van Tsjernobyl die gebouwd is om de bewoners van het rampgebied op te vangen en moest de nieuwe trots van de Sovjet-Unie worden. Deze kleine stad is na het stoppen van de productie van elektriciteit (de productie ging door tot het jaar 2000), economisch erg achteruit gegaan en vrijwel alle inwoners leven van de bouw van de nieuwe sarcofaag die de centrale moet omhullen. Wat de inwoners te wachten staat als deze sarcofaag in 2017 klaar is, is onduidelijk.

Door de armoede is de concentratie drank- en drugsverslaafde in Slavutych erg hoog. Er sterven meer mensen aan alcohol- en drugsmisbruik dan aan radioactiviteit.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Niels Ackermann

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie