Indrukwekkende foto's van een ruig landschap

De Italiaanse Dolomieten door de kleurenblinde Kilian Schönberger

Redactie DIGIFO... 3379 0
De Dolomieten zijn een bekende bergketen in Italië die vaak het toneel vormen voor spectaculaire lichtshows die ontstaan door het onstuimige weer en ruige landschap. Kilian Schönberger is een kleurenblinde fotograaf die de Dolomieten op een unieke manier ziet en op zijn eigen wijze de schoonheid van deze bergketen vast weet te leggen.

Doordat Schönberger kleurenblind is kan hij geen onderscheid maken in verschillende kleurtinten. Hierdoor kan hij wel beter structuren en patronen herkennen en dit gebruiken om zijn foto's iets extra's te geven. Schönberger bezocht de Dolomieten meerdere keren tijdens alle seizoenen en maakte daar deze indrukwekkende fotoserie.Kilian SchönbergerKilian SchönbergerKilian SchönbergerKilian SchönbergerKilian SchönbergerKilian SchönbergerKilian SchönbergerKilian SchönbergerKilian SchönbergerKilian SchönbergerKilian SchönbergerLees ook: Game of Thrones in het echt – Kilian Schönberger

Kilian Schönberger

Kilian Schönberger is een Duitse fotograaf die zijn 'handicap' als voordeel ziet. Schönberger woont momenteel een deel van het jaar in Keulen en in deel van het jaar in de buurt van Ratisbona, waardoor hij makkelijk kan wisselen tussen urban-fotografie en landschapsfotografie, de twee genres waar hij het grootste plezier uit weet te halen.

Kijk voor meer informatie op de website van Kilian Schönberger.

Alle foto's © Kilian Schönberger, gebruikt onder Creative Commons licentie.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie