De creatieve stillevens van Catherine MacBride

De creatieve stillevens van Catherine MacBride

Redactie DIGIFO... 2896 0
Catherine MacBride heeft niet veel nodig voor een goede foto. Met minimale attributen en een simpele opstelling weet ze intrigerende en originele verhalen te vertellen.

Catherine vindt het erg leuk om de leuke kant van dagelijkse objecten te vinden maar geniet er ook heel erg van om zelf objecten te maken. Ze maakt huizen van papier,  stormen van watten en ruimteschepen van oude radiobuizen, alles wat ze tegenkomt kan bij een nieuw leven krijgen.Catherine MacBrideCatherine MacBrideCatherine MacBrideCatherine MacBrideCatherine MacBrideCatherine MacBrideLees ook: Kolkende oceaan gemaakt van papier

Catherine MacBride

Catherine MacBride had nooit de intentie om van fotografie haar beroep te maken. Ze was al jaren hobbyfotograaf toen ze in 2011 begon met een 365-project –een project waarbij ze een jaar lang, elke dag een foto maakte. Nu, vijf jaar en 2.000 foto later maakt ze nog steeds elke dag een foto. Door deze dagelijkse deadline moest ze af en toe iets fotograferen terwijl er niets interessants was, waardoor ze besloot zelf maar wat te maken, en met succes. Tegenwoordig gaat het allemaal een stuk makkelijker dan vijf jaar geleden en is ze behoorlijk bekwaam geworden in het knutselen met papier.

Voor meer informatie over Catherine MacBride kun je kijken op haar website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie