Weinig tijd? Deze bewerking kan ook in één minuut

Creëer een dramatisch zwart-wit effect in Photoshop of Lightroom

Christel de Wolff 10526

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en zo zijn er ook veel manieren om een dramatisch zwart-wit effect aan je foto’s te geven. In dit artikel lichten we een aantal van die manieren uit.

Het creëren van een dramatisch zwart-wit effect kan in verschillende bewerkingsprogramma’s. Verreweg de meest gebruikte programma’s om je foto’s in te bewerken zijn Adobe Photoshop en Lightroom. De meeste fotografen gebruiken Lightroom voor de basis bewerkingen zoals het aanpassen van je de witbalans, contrast en verscherpingen toevoegen en roteren en bijsnijden.
dramatisch zwart-wit effect in Photoshop of lightroom

Na deze bewerkingen kun je nog niet helemaal tevreden zijn, bijvoorbeeld doordat er ongewenste voorwerpen in de foto staan of dat je de huid van je model nog wil retoucheren. Daarom openen veel fotografen hun foto’s in Adobe Photoshop voor een tweede ronde. 

Dit is echter niet nodig, Adobe Lightroom kan namelijk veel meer complexe bewerkingen aan dan veel mensen denken. Een voorbeeld is het creëren van een dramatisch zwart-wit effect. Veel mensen zouden hiervoor meteen naar Photoshop gaan, maar deze video van PiXimperfect bewijst dat je in Lightroom ook spectaculaire resultaten kunt behalen.

 

Weinig tijd? Creëer een dramatisch zwart-wit effect in slechts één minuut

Natuurlijk mag je best naar Adobe Photoshop gaan om een dramatisch zwart-wit effect te creëren. Sterker nog, er zijn heel snelle manieren om in Photoshop tot een schitterend resultaat te komen. Heb je een keer weinig tijd, maar wil je wel een dramatisch zwart-wit effect in je foto creëren? Volg dan snel deze videotutorial;  een dramatisch zwart-wit effect in Photoshop in slechts één minuut! 

 

Meer Photoshop en Lightroom tips en tutorials

Lees ook: Inspirerend én leerzaam: het Photoshop-boek van Rob de Winter

Aan de slag met Luminar 4

Naast het markleidende Photoshop en Lightroom zijn er nog veel meer programma's om je foto's mee te bewerken. Het editprogramma Luminar 4 wint rap aan populariteit. Deze software is te gebruiken als een standalone programma of als Photoshop plug-in en richt zich op het bewerken van foto's met behulp van kunstmatige intelligentie. Zo kun je met één druk op de knop de luchten van je foto vervangen, huidverbeteringen aanbrengen of vlekken verwijderen uit je foto's.  We hebben diverse tutorials voor je klaar staan:

Meer tutorials? Regelmatig lichten we interessante workshops en tutorials uit in onze magazines. Klik hier om DIGIFOTO Pro en digifoto Starter te bestellen

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel