Workshop Studiofotografie - 16 september

Zondag 30 september: Workshop studiofotografie!

Julian 6359 0
Kom op zondag 30 september naar onze workshop studiofotografie. Samen met fotografen Raul Neijhorst en Remco van Vondelen en modellen Sumi en Yani Talep ga je aan de slag in twee studio's om de theorie meteen in de praktijk te brengen.

In de vijf uur durende workshop studiofotografie leggen twee professionele fotografen je de complete basis uit. Na de uitleg wordt de groep deelnemers in tweeën gesplitst en ga je aan de slag in twee studio's, waar twee modellen voor je klaarstaan. 

Yani Talip
Foto: Raúl Neijhorst - model: Yani Talip (aanwezig tijdens de workshop)

Deelname aan deze uitgebreide workshop kost 125 euro. Daarvoor bezorgen wij jou een intensieve en leerzame dag, een uitgebreide lunch verzorgt door BroodjesExpress, koffie, thee en frisdrank. Ook een pen en notitieblokje liggen voor je klaar. De workshop vindt plaats in Rijswijk, tegen de rand van Delft. Vergeet niet je eigen camera mee te nemen!

Klik hier voor het aanmeldformulier

Sumi Talip
Foto © Raúl Neijhorst - Model: Sumi Talip

Twee modellen

Zondag 30 september staan de ervaren modellen Sumi en Yani Talip voor je klaar. Voor een goed resultaat is interactie met de modellen erg belangrijk. Raúl en Remco laten je dan ook zien hoe je nuttige aanwijzingen geeft.

Yani Talip
Foto © Raúl Neijhorst - Model: Yani Talip

Studioflitsers en continu-licht

Remco van Vondelen is expert op gebied van studioflitsers. In de witte studio laat hij zien hoe je een mooie opstelling maakt en met flitsers te werk gaat. Raúl Neijhorst is gespecialiseerd in flitsen met continu-licht. Zelfs met bouwlampen kun je mooie resultaten halen, zo is Raúl ook begonnen! Dat laat Raúl in de zwarte studio zien.

Yani Talip
Foto © Raúl Neijhorst - Model: Yani Talip

Programma

 • 11:00 - 11:30 Ontvangst
  Bij aankomst staat koffie, thee en fris gereed.
 • 11:15 - 11:30 Kennismaking
  De fotografen introduceren zichzelf en doen een kort rondje langs alle deelnemers.
 • 11:30 - 12:30 Basisbegrippen en de ingrediënten voor een goede foto
  Raul en Remco leggen je alles uit over de benodigde basisbegrippen en de invloed van sluitertijd, diafragma en iso-waarden bij studiofotografie. Ook leer je alles over licht en wat daar bij komt kijken.
 • 12:30 - 13:00 Lunch
  Voor iedere deelnemer staat een lunchpakket gereed met luxe broodjes, fruit en melk. De lunch is inbegrepen bij de prijs.
 • 13:00 - 15:00 Studiofotografie in de praktijk
  Je hebt de theorie onder de knie, tijd om aan de slag te gaan! De workshopruimte wordt omgetoverd in twee studio's. In de ene gaan we met flitslicht aan de gang, in de andere studio laten we je zien hoe je met continulicht kunt werken. Onderwerpen: licht meten, high key, low key, one light, continulicht (halogeen), studioflitsers, modifiers, butterflyverlichting, witbalans, model interactie, poses, communicatie en nog veel meer! 
 • 15:00 - 16:00 Photoshop en foto's bespreken

  Raúl en Remco leggen uit hoe je in eenvoudige stappen snel een mooi resultaat kunt bereiken, zonder uren per foto bezig te zijn. Onderwerpen: retoucheren, levels, curves, zwart wit, liquify en nog veel meer. 

Zelf aan de slag
Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag in de studio onder begeleiding van de experts

Over de fotografen

Raúl Neijhorst en Remco van Vondelen werken samen in een onder de naam Die2fotografen.nl. Allebei hebben ze hun eigen stijl en werkwijze. Ze zijn bijna elkaars tegenpolen wat de fotografie betreft, maar één ding delen ze: hun passie voor mensenfotografie in de breedste zin van het woord.

Verschillende specialiteiten

Remco is gespecialiseerd in lichte foto's met witte achtergrond en high-key-opnamen. Raúl werkt voornamelijk met donkere achtergronden. Terwijl Remco studioflitsers en reportageflitsers gebruikt, werkt Raúl met continulicht. Hij begon jaren geleden met bouwlampen in zijn studentenkamer en wist daarmee al professionele resultaten te bereiken.

Met al je vragen over Nikon kun je terecht bij Remco, die zowel de F4, D70, D200, D300 en D700 intensief gebruikt heeft. Rául werkt met Sony (F828) en heeft ruimschoots ervaring met Canon (D60, 20D, 30D, 40D, 7D, 5D Mark II en 5D Mark III).

Yani Talip
Foto © Raúl Neijhorst - Model: Yani Talip

Workshop Studiofotografie 30 september

Op Zondag 30 september staan Raúl Neijhorst en Remco van Vondelen voor je klaar. Op deze dag zijn modellen jilly Knol en Elyssio Ramos aanwezig bij de workshop. Klik hier voor het aanmeldformulier.