Zijn dit de specificaties van de Canon EOS 750D?

Julian 2355 0
Photorumors heeft een lijst specificaties gepubliceerd die zouden toebehoren aan de Canon EOS 750D. Volgens geruchten wordt die camera op 6 februari geïntroduceerd. De nieuwe instapper krijgt mogelijk een nieuwe 24-megapixelsensor.

Gezien Canon de EOS 70D en 7D Mark II heeft voorzien van een 20,2-megapixelsensor zouden we verwachten dat de camera die onder deze twee modellen wordt gepositioneerd geen nieuwe sensor krijgt. Mogelijk is dat wel het geval, als deze lijst met specificaties, gepubliceerd op Photorumors en Canon Rumors, klopt.

Volgens de geruchtensites zit er een 24,2-megapixelsensor met iso-bereik van 100 tot 12.800 in de EOS 750D. Er wordt gesproken over 'Hybrid CMOS AF III', dat zou betekenen dat het niet om een sensor met Dual Pixel AF gaat, maar om een chip met traditionele contrast-autofocus in live view.

De beeldprocessor is de bekende Canon Digic 6, de maximale snelheid bedraagt vijf beelden per seconde. Het autofocussysteem zou een upgrade krijgen naar 19 cross-type focuspunten. Daarmee zou het toestel op gelijke hoogte komen met de Canon EOS 70D wat scherpstelpunten betreft.

De Canon EOS 750D zou in staat zijn om te filmen in full-hd en ook hdr-filmpjes kunnen maken. Het toestel krijgt volgens de lijst 'Flicker Detection technology', wat we eerder zagen in de EOS 7D Mark II. Wifi en nfc zijn mogelijk ingebouwd in de behuizing.

Een tijd geleden ging het gerucht dat Canon de EOS 750D zou voorzien van een elektronische in plaats van optische zoeker, daar wordt echter niet meer over gesproken. Onlangs toonde Canon per ongeluk op Facebook een foto waarop een deel van een spiegelreflex te zien is die we nog niet kennen, dit lijkt een traditionele dslr te zijn. Het lijkt dan ook niet waarschijnlijk dat van de optische zoeker zal worden afgeweken.

Canon EOS 760D
De camera links in beeld is geen model uit het huidige assortiment. Vermoedelijk is het de EOS 750D.

Ook een Canon EOS 760D?

Opvallend is overigens dat in het lijstje van Photorumors onderscheid gemaakt word tussen een 750D en 760D. Die laatste zou een draaiwiel aan de achterkant en een 'creative movie mode' hebben. Mogelijk betekent dit dat er dus twee nieuwe instapmodellen op de markt komen.

We hoeven waarschijnlijk niet meer lang te wachten tot we weten of de geruchten kloppen. Vermoedelijk trekt Canon op 6 februari het doek van de EOS 750D. Tegelijkertijd met de 5D Mark IV (mogelijk in drie varianten), een EF 11-24mm f/4L USM-objectief en een nieuwe EF-S 18-300mm IS STM.