'Canon EOS 750D krijgt elektronische zoeker'

Julian Huijbregts 6021
Mogelijk is Canon's volgende instap-dslr geen dslr meer. Volgens geruchten krijgt de EOS 750D een elektronische zoeker. Dit betekent waarschijnlijk ook dat de spiegel verdwijnt. Canon zou het toestel voorzien van de 20,2-megapixelsensor uit de EOS 70D.

Het is al een tijdje stil in het instapsegment bij Canon. In 2013 werd de EOS 700D geïntroduceerd, met minimale veranderingen ten opzichte van de EOS 650D uit 2012. Northlight Images heeft geruchten opgevangen over de komst van de EOS 750D.

De Canon EOS 750D komt vermoedelijk in het tweede kwartaal van 2015 op de markt, de optische zoeker maakt mogelijk plaats voor een elektronische variant. Als dat waar is, dan zal vermoedelijk ook de spiegel verdwijnen, die zit immers in de weg voor het gebruik van een elektronische zoeker.

Het is dan nog de vraag of Canon de camera voorziet van een EF-vatting, of van de EF-M-vatting. Dat laatste lijkt een logische keuze. In dat geval zou je de objectieven voor de EOS M kunnen gebruiken, maar ook het EF-assortiment, met behulp van een adapter. Volgens het gerucht krijgt de 750D de 20-megapixelsensor uit de EOS 70D in combinatie met een DIGIC 6-beeldprocessor.

afbeelding van Wietse

Betekent dit dat de oude canon lenzen niet meer gebruikt kunnen worden op deze nieuwe body ?

afbeelding van boerdem

Dat idee heb ik niet, anders hadden ze de naam wel aangepast denk ik.

afbeelding van Anoniem

Is dat de moderne manier van cameramerken om de geldkas aan te vullen? Steeds om de haverklap van vatting veranderen....

afbeelding van RH Boks

Nikon en Pentax zijn de merken die nooit hun vatting hebben veranderd, zo past een nikonlens uit 1959 zonder probleem op de nieuwste D810 en past de nieuwste nikon lens nog steeds op de Nikon F uit 1959. Natuurlijk zijn er wat beperkingen maar dat is logisch, maar het kan dus wel. Canon is inmiddels al 3x van vatting gewisseld. ze begonnen wel goed ooit namelijk met nikon lenzen.

afbeelding van roelj

Kun je de lenzen voor de Nikon 1-systeemcamera's gebruiken op Nikon crop-DSLR's en fullframe-DSLR's?

Want dat is waar het hier over gaat, in het Canon-equivalent EF-M voor de Canon systeemcamera's.

afbeelding van shutterhappy@hotmail.nl

Zo blij dat ik al tijdje geleden over gestapt ben naar Nikon

afbeelding van HansViola

Er staat duidelijk in het artikel "Het is dan nog de vraag of Canon de camera voorziet van een EF-vatting, of van de EF-M-vatting"."Dat laatste lijkt een logische keuze". Dus er is nog niets zeker.
Eerst afwachten, dan eventueel klagen.