Wacom Intuos5 met multi-touch

Wacom introduceert Intuos5 met multi-touch

Julian 2499 0
Wacom lanceert de Intuos5. Nieuw is multi-touch interactie, waarmee je zonder pen het tablet kunt bedienen. Optioneel kun je de pentablets draadloos verbinden. Er komen vier uitvoeringen beschikbaar. De Intuos5 is per direct verkrijgbaar.
Intuos5

De voorgaande Intuos-tablets konden alleen bediend worden met de meegeleverd pen. Op de Wacom Intuos5 touch-modellen kun je ook met je vingers werken. Zo kun je net als op een iPad of Android-tablet bijvoorbeeld met gebaren zoomen, schuiven, of content draaien.

Wacom heeft ervoor gezorgd dat de Intuos5 de standaard Windows en Mac-gebaren herkent, maar je kunt ook aanvullende gebaren toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld een gebaar invoeren om een veelgebruikte functie in Photoshop te openen.

ExpressKeys

De Intuos5 bevat zelf in te stellen ExpressKeys (zes op de small uitvoering en acht op de medium en large uitvoering) en een Touch Ring met vier in-en uitschakel toetsen voor de verschillende functies.

Met deze functies kun je shortcuts maken van veelgebruikte functies, zodat je minder van je toetsenbord afhankelijk bent. Je kunt het tablet 180 graden draaien, zowel links- als rechtshandige gebruikers kunnen dus gemakkelijk bij de ExpressKeys en de Touch Ring.

Intuos5

Express View

Nieuw is Express View, waarbij een heads-up display op het computerscherm getoond wordt. Door vervolgens de ExpressKeys licht aan te raken zie je welke functie er aan de toets is gekoppeld. Dat moet het makkelijker maken om de instellingen te onthouden.

Intuos5 Grip Pen

Uiteraard blijft het werken met de pen een belangrijk speerpunt van de Intuos5. De meegeleverde Intuos5 Grip Pen registreert 2048 drukniveaus en een hoek tot 60 graden. Volgens Wacom kunnen drukgevoelige effecten al worden bereikt met hele lichte aanraking. De Grip Pen beschikt ook over een drukgevoelige gum en twee knoppen aan de zijkant die voor bepaalde opdrachten kunnen worden ingesteld, zoals dubbelklik en rechtermuisklik.

De drukgevoeligheid kan worden gebruikt in software die druk en/of hoek gevoeligheid ondersteunen zoals Adobe Photoshop en Illustrator, Corel Painter, Autodesk, Sketchbook Pro en meer.

Optionele draadloze verbinding

Alle modellen van de Intuos5 kunnen worden geconverteerd naar een draadloze tablet door de Wireless Accessory Kit te installeren. Deze Wireless Accessory Kit wordt apart verkocht en bevat een oplaadbare batterij (op te laden via usb), een RF-module die je in de tablet stopt en een ontvanger die aansluit op een usb-poort op de computer.

Intuos5 draadloos

Prijs en beschikbaarheid

De Wacom Intuos5 is per direct verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen: Intuos5 touch S (€ 224,90), Intuos5 touch M (€ 369,90), Intuos5 touch L (€ 479,90) en Intuos5 M met alleen een pen (€ 299,90). Elke Intuos5 kan worden uitgebreid met de Wacom Wireless Accessoiry Kit (€ 39,90).

Wacom zal de Intuos5 in Nederland presenteren tijdens Professional Imaging van 11 tot 13 maart 2012 in Nieuwegein.