Uitslag fotowedstrijd 'Spiegeling'

Uitslag fotowedstrijd 'Spiegeling'

Julian 11968 29
Voor onze fotowedstrijd met het thema 'Spiegeling' kregen we meer dan 1700 inzendingen binnen. Gezien de hoge kwaliteit was het een lastige opgave om drie winnaars aan te wijzen, maar we hebben onze keuze gemaakt en presenteren hier de winnaars!

Het thema werd op verschillende manieren in beeld gebracht. Van letterlijke spiegelingen in water, ramen of andere voorwerpen, tot meer abstractere weergaves van het begrip. Jullie stuurden maar liefst 1723 foto's in, waaronder veel prachtige inzendingen. Er kunnen helaas slechts drie winnaars zijn, maar onze dank gaat uit naar alle deelnemers!

Hoofdprijs: Sebastiaan Wielders

Met dit fantastische dubbelportret wint Sebastiaan Wielders de hoofdprijs. Het thema spiegeling is creatief in beeld gebracht en overal terug te vinden. Van de (aan)kleding tot de accessoires en de personen. De foto is perfect uitgewerkt: sfeer, belichting, bewerking, alles klopt. Wij zijn alvast ontzettend benieuwd naar het verhaal achter de foto.

Sebastiaan wint met zijn inzending de hoofdprijs: een Olympus OM-D E-M10-kit ter waarde van 799 euro én een exclusieve workshop van Olympus-ambassadeur Brendan de Clercq. Van harte gefeliciteerd!

Sebastiaan Wielders
Foto © Sebastiaan Wielders

Tweede prijs: Herman Kuiper

Deze foto van Herman Kuiper laat perfect zien dat spiegeling in een foto niet alleen een 'trucje' is, maar ook in de praktijk erg goed kan worden toegepast. Een prachtig beeld waar het bruidspaar ongetwijfeld blij mee is! Het levert Herman de tweede prijs op: een backuppakket van Seagate, bestaande uit de Seagate Central 4TB en de Backup Plus Slim 2TB met een totale waarde van 328 euro!

Herman Kuiper
Foto © Herman Kuiper

Derde prijs: Marcel Jacobs

Perfecte symmetrie, lijnen die je de foto inzuigen, spiegelingen in het glas: deze foto van Marcel Jacobs heeft het allemaal. Ook mooie zachte licht en kleurenpallet spreken erg aan. De derde prijs bestaat uit de Synology DiskStation DS214play, een handige multimedia NAS ter waarde van 300 euro.

PiepoSieske
Foto © Marcel Jacobs

Met dank aan Olympus Nederland, Seagate en Synology voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Sabrina de Vries

Prachtige foto van de nr1 winnaar. Gefeliciteerd!

afbeelding van Thijs s

Wow! Nr 1 is echt gruwelijk! Terechte winnaar!

afbeelding van Charles Winter

Nr 1, alhoewel een goede foto, heeft niets met spiegeling te maken, en dus ook niet met de opdracht. Jammer...

afbeelding van Anoniem

o jawel, de twee mannen zij elkaars weerspiegeling!

afbeelding van Anoniem

o jawel, de twee mannen zij elkaars weerspiegeling!

afbeelding van J. Kossen

Fantastisch Sebastiaan, idd terecht nr 1. Gefeliciteerd!

afbeelding van Anoniem

@anoniem - als je het letterlijk neemt niet nee...

afbeelding van Joey Hohage

Prachtige foto Sebastiaan, terechte winnaar.
Ook de 2de en 3e prijs gefeliciteerd met jullie prijzen.

afbeelding van kuizenga

terecht gewonnen! Gefeliciteerd!!!

afbeelding van Anoniem

de 2de foto vind ik het mooist...dat is ook wel echt spiegeling en het verhaal lees je eruit. over 1 en 3... -_-

afbeelding van theoss

De winnaar is een mooie foto maar heeft niks met de opdracht, zoals al eerder opgemerkt, dus kan men elke mooie foto wel opsturen.

afbeelding van Mark van Keulen

Gefeliciteerd !!!

afbeelding van BertHermans

chapeau, een betekenis die ik er niet direct achter had gezocht maar een zeer terechte keus. Prachtige plaat.

afbeelding van Pim Geerts

Prachtige beelden. Nummer 1 is wat mij betreft de terechte winnaar. Een beeld van iemand die out-of-the-box weet te denken en een verhalend beeld neerzet, zonder dat t cliché is.

afbeelding van Pim Geerts

Jammer van sommige reacties: we kunnen toch wel meer dan op t knopje drukken bij het zien van een spiegel? Ik vind de interpretatie van de winnaar te gek en getuigen van creativiteit. De jury heeft dit ook gezien. Dat ontstijgt toch met kop-en-schouders de letterlijke spiegelingen? Gefeliciteerd, Sebastiaan!

afbeelding van BJ

Nr 1: Leuk plaatje, foute compositie. Het valt me sowieso op dat bij fotowedstrijden steeds vaker hier weinig tot geen aandacht aan wordt besteed dan wel dat de jury zelf geen verstand van fotografie heeft.

afbeelding van hanskoot@livophex.com

Aan alle kanten fout ja, heerlijk discutabel met thema 'spiegeling' maar wat een geweldige foto in zeggingskracht en verbeelding van het onderwerp. Ik ben blij dat 'regels in de compositie' niet leidend zijn geweet bij de beoordeling. Verlos ons van de cliches, regels zijn slechts een hulpmiddel, hetgeen regel 1 zou moeten zijn.....

afbeelding van BJ

Die regels, die er volgens mij wel degelijk zijn (en geen clichés zijn!), hoeft natuurlijk niemand te volgen maar dan moet je er wél een bedoeling mee hebben die voor de beschouwer ook duidelijk is. Maar ja, een discussiepunt zal dit altijd wel blijven.

afbeelding van Anoniem

Een rommelige foto van een tweeling. Ik heb een vermoeden dat die nog ergens op een plank lag.'Heb ik nog iets dat ik in kan sturen?'

afbeelding van BJ

Zo is het.

afbeelding van roelj

Wat een bitter commentaar zeg ;) Of de foto ouder is dan datum van uitschrijven van de wedstrijd zal mij worst wezen (ik deed zelf niet mee deze keer). Ik heb ze nooit elders gezien.

De winnende foto rekt het begrip spiegeling op, zoals Anton Corbijn het begrip rock 'n' roll-fotografie oprekt door de vaders van U2 te fotograferen. Voor de een briljant, voor de ander veel te ver gezocht.

afbeelding van Anoniem

Foto 1 vind ik nogal slordig, 2 en 3 zijn mooi maar naar mijn mening is er beter werk ingestuurd!

afbeelding van Theo v/d/ Broek

Wie de spiegeling in foto #1 niet ziet kan niet "out of the box" denken en houdt zichzelf gevangen in een conservatieve kijk op fotografie.....

afbeelding van Klaaske

Een rommelige nietszeggende foto met pijnlijk slechte compositie heeft niets met out of the box denken te maken.

afbeelding van Joop de Lee

Terechte winnaars. Mooie foto,s

afbeelding van jopio

Terechte winnaars. Mooie foto,s

afbeelding van Gerben de Fotograaf

We moeten de fotowedstrijden bij digifoto maar niet al te serieus nemen!

afbeelding van BJ

Klopt, waar dat 'pro' voor staat is me altijd al een raadsel geweest.

afbeelding van Anoniem

Ze zijn 'pro' amateuristich