Uitslag fotowedstrijd 'Architectuur'

Uitslag fotowedstrijd 'Architectuur'

Jasper van Bladel 3641 1
Architectuur is overal om je heen en speelt een belangrijke rol binnen ons leven. We wonen en werken er letterlijk in, maar naast deze praktische kant heeft architectuur vaak ook esthetische kwaliteiten.

Fotowedstrijd: Architectuur

Architectuur is overal om je heen en speelt een belangrijke rol binnen ons leven. We wonen en werken er letterlijk in, maar naast deze praktische kant heeft architectuur vaak ook esthetische kwaliteiten. Of een gebouw mooi is, blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Dat architectuur een bron van inspiratie is voor veel fotografen is duidelijk. We vroegen jullie in deze fotowedstrijd dan ook om jullie mooiste architectuurfoto in te zenden en dat hebben jullie dan ook massaal gedaan. Hier is de uitslag!

Bekijk hier de wedstrijdgallery.

Eerste prijs: Emmelie Staps

Een prachtige foto met een ragfijne lijnvoering. Ook de reflectie door het glas is mooi en past prima bij de rest van de foto. Daarnaast zijn ook de kleuren mooi zacht en op elkaar afgestemd. Gefeliciteerd Emmelie en veel plezier met je mooie prijs!

Pentax K-70 DSLR Zwart + 18-135mm WR

Ter waarde van: € 999,-

Pentax K70 brengt functies naar het goedkopere segment die tot nu toe alleen maar beschikbaar waren in de topmodellen van het merk. Zo komt de K70 met een AA-filter simulatie en de uit de K-1 bekende functie Pixel Shift, die voor meer beeldinformatie in je foto’s zorgt. De camera komt met een Prime MII processor, wat zorgt voor een maximale iso van 104.400, 11 autofocuspunten, waarvan 9 crosstype, en een maximale snelheid van 6 beelden per seconde. De camera kan FullHD filmen met 30p, maar biedt wel de mogelijkheid om een timelapse te maken in 4K.

De camera komt met een 18-135mm F3.5-5.6 ED AL DC WR objectief, dat mooi compact is ontworpen. Door de zoom-mogelijkheid is het een breed inzetbaar objectief. Bovendien is het objectief weerbestendig, dus je kunt ook tijdens een miezerbuitje naar buiten met je prijs.

Beschikbaar gesteld door Ricoh Imaging
www.ricoh-imaging.nl

Tweede prijs: Pascale Dumoulein

Een erg bijzondere foto van een ongetwijfeld vaak gefotografeerd onderwerp. Deze tweede plek heeft Pascale dan ook te danken aan de erg creatieve uitvoering waardoor de wolkenkrabber een mooie grafische tegenhanger vormt tegen het zwart. 

Activeon CX Gold

Ter waarde van € 229,-

Deze mooie goudkleurige actioncam van Activeon neemt op in Full HD met 60 beelden per seconde, heeft een beeldhoek van 170 graden en een 16-megapixel camera aan boord. Het objectief is met een diafragma van f/2.4 mooi lichtsterk en via het touchscreen bedien je de Activeon makkelijk en snel. Via de Activeon-app kun je de camera vanaf je smartphone bedienen en gemaakte opnames bekijken.

Beschikbaar gesteld door Activeon
www.activeon.com/nl

Derde prijs: Pim Geerts

Een erg mooie foto die zowel in lijnvoering als het gebruik van een mooie zwart-witomzetting overtuigt. En dan die weerspiegeling! 

Rollei Tripod C6i

Ter waarde van €199,- 

Een goed statief is erg belangrijk. Met dit mooie Rollei-statief ben je wat dat betreft zeker van je zaak. Dit statief is namelijk niet alleen maar een statief, maar ook nog een monopod én wandelstok. Zo kun je per situatie kijken welke functie je het beste kunt gebruiken. Ook kun je een gewicht hangen aan de middenkolom om zo meer stabiliteit te krijgen. De maximale hoogte is 1 meter en 74 centimeter en qua gewicht komt de C6i uit op 2,1 kilogram. We weten zeker dat je aan dit statief een trouwe en stevige metgezel hebt.

Beschikbaar gesteld door Rollei
www.rollei.com

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Pim Geerts

Wat een toffe verrassing, dankjullie!