App blijft beschikbaar

Triggertrap trekt de stekker eruit

Redactie DIGIFO... 2124 1
Het Britse bedrijf Triggertrap heeft vandaag laten weten per direct te stoppen. Triggertrap bracht een kabel op de markt waarmee je je smartphone met je camera kan koppelen, waarna je de telefoon als afstandsbediening kan gebruiken. Het bedrijf laat weten al enige tijd in moeilijkheden te zitten en nu de stekker eruit trekt.

Triggertrap is opgericht in 2011 die het mogelijk maakte om de sensoren van je smartphone te gebruiken om een foto te maken met je spiegelreflexcamera. Zo kon onder andere een foto maken na een geluidssignaal, trilling of beweging. Ook had de Triggergrap verschillende en unieke timelapse-mogelijkheden. Na een mislukte Kickstartercampagne kreeg Triggertrap het moeilijk en na maanden hopen op betere tijden heeft het bedrijf vandaag officieel de stekker eruit getrokken.

Lees ook: Pulse is geavanceerde trigger voor je spiegelreflexcamera

Triggertrap app blijft bestaan

Het bedrijf laat weten dat de app om de Triggertrapkabel te gebruiken beschikbaar blijft voor Android en iOS, maar dat ze geen updates meer uit zullen brengen. Het is daarom de vraag hoe lang de app goed te gebruiken blijft bij nieuwe besturingssystemen. Triggertrap laat weten de mogelijkheid om de app Open Source te maken te onderzoeken, zodat het voor iedereen mogelijk wordt om de app up-to-date te houden.

Kijk voor het volledige statement van Triggertrap op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van gilles147

Jammer, innovatief stuk techniek dat goed werkt, en prijstechnisch heel goed.