TEST: Canon PowerShot S2 IS

Redactie 613 0
De Canon PowerShot S2 IS is in WM2005/5 tot Beste product getest in de klasse allround-compactcamera.

Een belangrijk marktsegment in de digitale fotografie is dat van allround-compactcamera's met veel zoombereik. Op dat strijdtoneel brengt Canon met de Powershot S2 IS in stelling, de opvolger van de zeer verkoopsuccesvolle S1 IS. De nieuweling heeft, naast vijf megapixels, alles in zich om dat succes te evenaren.


De voornaamste aantrekkingskracht van de S2 IS schuilt in het (analoog gemeten) zoombereik van 26 tot 432 millimeter, meer nog dan de S1 IS. De ingebouwde beeldstabilisator (Image Stabelizer; IS) verricht goed werk zonder dat de fotograaf daar iets van merkt. Scherpstellen gaat ook bij maximaal inzoomen probleemloos.
De camera werkt lekker snel, dankzij de nieuwe DIGIC II-processor die ook in de professionele camera's van Canon steekt. De S2 IS schrijft gemaakte opnamen vliegensvlug weg naar de sd-geheugenkaart. Ook daarmee wijkt de camera af van zijn voorganger, want die schreef de afbeeldingen nog weg op een cf-kaart.
De opnamen zijn typisch Canon: felle kleuren en scherpe contrasten. Wie wil experimenteren, is bij deze camera aan het juiste adres. Sluitertijd- of diafragmavoorkeuze, het is geen probleem. Navigeren in de menu's is een peulenschil dankzij de sobere en bijna instinctieve menu-indeling van Canon. Op de achterzijde is het af en toe wel zoeken naar het juiste knopje.
De S2 IS  heeft dezelfde looks als de S1, maar heeft als extraatje een magnesiumgrip waardoor het geheel wat beter handelbaar is. De plastic behuizing voelt degelijk aan. Een stevig minpunt gaat echter uit naar ingebouwde flitser. Die moet de fotograaf toch echt zélf uitklappen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie