Techart Pro autofocus adapter

Techart Pro autofocus adapter

Mark Moed 1977 0
Het via een adapter monteren van een 'vreemd' objectief op een systeemcamera biedt leuke mogelijkheden. Fabrikanten zijn druk bezig om de lensadapters meer functionaliteit te geven. De Techart Pro adapter voegt zelfs AF toe aan handmatige objectieven!

De Techart Pro adapter werkt met alle objectieven met Leica M-vatting, van ondermeer de merken Leica, Voigtländer en Zeiss, die je via de adapter op de A7 camera's van Sony kunt monteren. De Techart Pro adapter is van een beweegbaar mechanisme voorzien, waarmee de scherpte wordt ingesteld. De scherpstelring van het objectief zelf wordt dus niet gebruikt.

Techart Pro autofocus adapter

Trefzekere AF

Volgens de fabrikant werkt de AF snel en trefzeker en maakt hij weinig geluid. De adapter werkt het best met Sony A7-camera's, de werking op andere camera's met E-bajonet, zoals de nieuwe Sony A6300 wordt niet gegarandeerd.

349 dollar

Bij gebruik van zwaardere objectieven (meer dan 300 gram) moet je het objectief ondersteunen. Het is nog onduidelijk hoe groot het scherpstelbereik is. De fabrikant geeft wel aan dat de adapter het objectief maximaal 4,5 mm kan verplaatsen. De adviesprijs is 349 dollar.

Eerder zagen we Turbo lensadapters van ZY Optics

 

 

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark