693 AF punten & 20 fps

Sony introduceert langverwachte A9

Redactie DIGIFO... 1538 2
Sony heeft zojuist de langverwachte A9 aangekondigd. Deze nieuwe fullframe mirrorless-camera is de eerste fullframe camera met een stacked CMOS sensor, heeft maar liefst 693 autofocuspunten en kan tot 20 foto's per seconde maken.

De Sony A9 is de eerste fullframe-camera ter wereld die is uitgerust met een zogenaamde stacked CMOS sensor moet zorgen voor een zeer hoge leessnelheid. Door deze sensor kan de Sony A9 tot 60 keer per seconde scherpstellen en tot 20 foto's per seconde maken, zonder vibratie en met een minimale sluitertijd van 1/32.000 seconde. Volgens Sony is het autofocussysteem van de Sony A9 25% sneller dan de Sony a7R II en is de Eye AF zelfs 30% sneller. 

Om de snelheid van de Sony A9 aan te kunnen, is de camera uitgerust met een grote buffer die maar liefst 241 raw-bestanden of 362 jpeg-bestanden kan behandelen.

Sony A9

Specificaties Sony A9

De Sony A9 is uitgerust met een 24.2MP stacked sensor waarmee je met een maximale iso-waarde van 204.800 kan fotograferen. Sony belooft dat deze camera een zeer groot dynamisch bereik heeft en dat door de gelaagde sensor zeer weinig beeldinformatie verloren gaat.

Verder is de Sony A9 uitgerust met een 5-assige beeldstabilisatie, een Quad-VGA Oled viewfinder met een verversingssnelheid van 120fps die ervoor moet zorgen dat je de hele dag door de zoeker kan kijken zonder vermoeide ogen te krijgen en is de A9 uitgerust met een dubbele kaartslot waarvan er één UHS-II kaarten van lezen.

Prijs en beschikbaarheid Sony A9

De Sony A9 moet vanaf juni in de winkels liggen en krijgt een adviesprijs van € 5.300,-

Kijk voor meer informatie op de website van Sony.

Sony A9 DIGIFOTO Pro Front Large

Sony A9 DIGIFOTO Pro Right Front Large

Sony A9 DIGIFOTO Pro Front Large Front

Sony A9 DIGIFOTO Pro Leftside Large

Sony A9 DIGIFOTO Pro Rear Large

Sony A9 DIGIFOTO Pro Rightside

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van gilles147

Wat een beest van een camera.

afbeelding van Freddy

Mooike, ik ben gestart bij de Nex de eerste voorganger van deze camera's, en ben gevolged tot de de sony alpha a6000, en daar houd het mee op, ze worden veel te duur bij sony, wat een prijs voor zo een klein cameratje