Sony introduceert Cyber-shot TX55 en WX30

Julian 5040 1
Sony komt met twee nieuwe Cyber-shot compacts. De TX55 en WX30 krijgen een breed oled-touchscreen.

Zowel de Cyber-shot TX55 als WX30 zijn uitgerust met een 1/2.3-inch 16.2-megapixel Exmor R cmos-sensor en 5x optische zoom. Sony belooft goede ruisprestaties, de maximale iso-waarde is 3200. Beide camera's filmen in Full HD met avchd-codering. De maximale filmresolutie in 1080i met 50 beelden per seconde.

Ook de Sweep Panorama-modus is op beide camera's aanwezig. Deze levert foto's af met resolutie van 49,9 megapixels. Daarnaast zijn 3D-foto's en panorama's mogelijk, die kun je bekijken door de camera met hdmi aan te sluiten op een 3D-televisie.

Sony Cyber-shot TX55

De achterkant van de 12,2 mm dunne Sony TX55 wordt volledig ingenomen door het 3.3-inch oled-touchscreen. Volgens Sony is de camera zo slang door de gebruikte kaartsleuf voor zowel Memory Stick Micro (M2) en Micro-sd/sdhc-geheugenkaarten.

Het zoombereik van de TX55 loopt van 26mm groothoek tot 130mm tele. Medio augustus ligt de DSC-TX55 in de winkel voor een adviesprijs van 380 euro. Je hebt keuze uit zwart, zilver, rood of paars.

 

Sony Cyber-shot WX30

Ook de Sony WX30 heeft een breed aanraakscherm. Het 3-inch display is echter van het conventionele lcd-type. De WX30 heeft met 25-125mm iets meer groothoek van de TX55. Met adviesprijs van 250 euro is de DSC-WX30 een stuk goedkoper. De camera is medio augustus verkrijgbaar in zwart, zilver of paars.

Clear Image Zoom

Sony voorziet beide camera's van 'By Pixel Super Resolution’-technologie. De fabrikant claimt dat hiermee het zoombereik digitaal naar 10x uitgebreid kan worden, zonder kwaliteitsverlies. De beelden worden in de camera opgeschaald naar de volledige 16.2-megapixelresolutie.

Ook het maken van foto's tijdens het filmen zou door de 'By Pixel Super Resolution'-technologie flink verbeterd worden. Met een druk op de sluiter maak je tijdens het filmen foto's in 12-megapixelresolutie, zonder dat de video wordt onderbroken.

Extra beeldstabilisatie

De SteadyShot Active Mode is uitgebreid met een extra elektronische beeldstabilisering waarmee zowel verticale als horizontale handbewegingen worden gecorrigeerd in de movie-modus. In de groothoekstand kunnen zo bewegingen tijdens het lopen efficiënt gecorrigeerd worden, belooft Sony.

Picture Effect

De TX55 en WX30 zijn de eerste Cyber-shot-modellen met ‘Picture Effect’-modus. Je hebt keuze uit zeven effecten die je in de camera toe kunt passen op je foto's: HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Toy Camera, Partial Colour, Pop Colour en Soft High-key.

Party-shot

De Cyber-shot WX30 is compatibel met het Party-shot IPT-DS2 dockingstation: De 'automatische fotograaf' voor feestjes en partijen. Party-shot gaat in de kamer op zoek naar gezichten en laat de camera daarbij kantelen, draaien en inzoomen om zo automatisch natuurgetrouwe en correct gekaderde foto’s vast te leggen (als we Sony moeten geloven), terwijl de aanwezigen feestvieren. De adviesprijs van de Party-Shot IPT-DS2 is 120 euro.

afbeelding van Sijmen

Leuke camera voor erbij