Samyang komt met 24mm T1.5 video-objectief

jesse kraal 2050 0
Het is een trucje dat Samyang al eerder uithaalde: neem een standaard objectief en voorzie deze van tandwielen in plaats van rubber draairingen. Het Koreaanse bedrijf deed dit eerder met de 8mm fisheye, nu is het de beurt aan de 24mm f/1.4. Eind augustus komt de 24mm T1.5 beschikbaar.

Op haar Facebook-pagina plaatste de fabrikant een foto van het nieuwe objectief speciaal voor filmers. Qua optiek zal de 24mm T1.5 VDSLR zeer waarschijnlijk exact gelijk zijn aan de 24mm 1:1.4 ED AS UMC die sinds kort verkrijgbaar is. Het verschil in naamgeving over de maximale lensopening wordt veroorzaakt door de meetmethode. De f-waarde wordt bepaald met een wiskundige formule, de T-waarde is een daadwerkelijk gemeten waarde.

Samyang 24mm

Tandjes

Om het objectief geschikt te maken voor followfocus-systemen is de scherpstelring voorzien van tandjes in plaats van zacht rubber. Ook de diafragma-ring is voorzien van dergelijke tanden zodat ook deze met een followfocus te bedienen is. Verder is ook het 'klikje' uit deze ring gehaald, zodat de lensopening traploos kan worden veranderd. Een prijs heeft de Samyang 24mm T1.5 VDSLR nog niet, de gewone 24mm heeft een adviesprijs van 659 euro.

Fisheye

Behalve de aangepaste 24mm, komt er ook een nieuwe aangepaste versie van de 8mm fisheye. Deze heeft een afneembare zonnekap, zodat het objectief als een circulaire fisheye op een fullframecamera gebruikt kan worden. Dit objectief zal waarschijnlijk eind juli de huidige 8mm fisheye vervangen.

Samyang Fisheye

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse