Preview: Sony HDR-AZ1 Action Cam Mini

Preview: Sony HDR-AZ1 Action Cam Mini

Julian 5909 0
Sony introduceert een compacte actioncam. De HDR-AZ1 Action Cam Mini filmt in 1080p-resolutie met maximaal 60 fps en bitrate van 50Mbps. In 720p-resolutie loopt de snelheid op tot maximaal 120 fps voor slow-motion-opnames.

Volgens Sony weegt de HDR-AZ1 Action Cam Mini inclusief accu slechts 63 gram. Dat is lichter dan de GoPro Hero3+ die 74 gram in de weegschaal legt. In de kleine behuizing is een 1/2.3-inch Exmor R-cmos-sensor met 11,9 effectieve megapixels weggewerkt.

Het objectief is een Zeiss Tessar f/2.8 met beeldhoek van 170 graden, mits je SteadyShot uitschakelt. Schakel je de beeldstabilisatie in, dan is de beeldhoek ongeveer 120 graden.

XAVC S

Een Bionz X-processor zorgt voor de verwerking van de beelden. De HDR-AZ1 filmt in XAVC S-formaat in 1080p-resolutie met 60/50/30/25 of 24 fps, in combinatie met een relatief hoge bitrate van 50Mbps. Kies je voor het MP4-formaat, dan kun je filmen met lagere birates om ruimte op de geheugenkaart te besparen.

Slow-motion

In MP4-formaat kun je ook voor hogere framerates kiezen. De SSLOW-functie maakt automatisch slowmotionvideo's door met 120 of 100 fps op te nemen en de bestanden met 24 of 25 fps af te spelen. De resulterende video's hebben een bitrate van 6Mbps.

Ook kun je kiezen voor HS120 of HS100, hierbij filmt de HDR-AZ1 in 720p met 120 of 100 fps (28Mbps) en wordt de snelheid niet aangepast. Achteraf kun je de filmbeelden eventueel vertragen in je eigen software.

Sony Action Cam Mini

Wifi, nfc, gps

Sony voorziet de HDR-AZ1van wifi en nfc. Zo kun je de camera met behulp van een app (Android en iOS) bedienen met je smartphone  of tablet. Ook worden locatiecoördinaten opgeslagen, mits je de meegeleverde live-view-remote gebruikt: de gps zit niet in de camera, maar in de afstandbediening.

Behuizing

De behuizing meet ca. 24,2 x 36 x 74mm, een ingebouwde stereomicrofoon zorgt voor de geluidsregistratie. Bestanden worden opgeslagen op een micro-sdxc-kaartje.

Je kunt de Action Cam Mini gebruiken in de regen, dankzij het ontwerp dat aan de IPX4-specificaties voldoet. Sony levert ook een waterdichte behuizing mee waarmee je de HDR-AZ1 kopje onder kunt laten gaan tot vijf meter diep.

Sony Action Cam Mini onderwaterhuisje

Sony RM-LVR2 live-view polsband

Sony levert de HDR-AZ1 Action Cam Mini inclusief de RM-LVR2 polsband. Deze fungeert als afstandbediening en is voorzien van gps, wifi en een klein schermpje, waarop je het beeld van de camera kunt zien tijdens de opname. De polsband is waterdicht tot drie meter diep en kan tot vijf verschillende camera's aansturen.

Sony RM-LVR2 Live View Polsband

Prijs en beschikbaarheid

De Sony HDR-AZ1 Action Cam Mini is vanaf oktober beschikbaar. Voor 350 euro krijg je de camera met afstandbediening. Voor 400 euro heb je keuze uit twee kits die inclusief rollbar mount, Anti Fog sheet en Headband of Wrist mount worden geleverd.