Preview: Panasonic GF7

Preview: Panasonic GF7

Julian 2607 0
Panasonic introduceert de GF7. Het nieuwe instapmodel met micro four thirds-vatting krijgt een compacte behuizing met retrotrekjes, die doet denken aan de GM1 en GM5. De camera is voorzien van een kantelscherm dat 180 graden omhoog kan klappen.

De nieuwe Panasonic GF7 heeft een ander uiterlijk dan zijn voorganger. Panasonic heeft de behuizing meer in lijn getrokken met de GM1 en GM5. Net als die camera's wordt de GF7 geleverd met de compacte 12-32mm f/3.5-5.6 kitlens.

Het toestel is uitgerust met een 16-megapixel cmos-sensor met iso-bereik van 200 tot 25.600. De chip is vermoedelijk gelijk aan de sensor in de Panasonic GM1 en GM5. Ook het sluitermechanisme is waarschijnlijk gelijk aan deze camera's. Dat betekent dat de mechanische sluiter werkt tot 1/500e seconde. Voor hogere snelheden, tot 1/16000e seconde, gebruikt de camera een elektronische sluiter.

Panasonic GF7

Snelheid

De maximale fotografeersnelheid bedraagt 5,8 beelden per seconde bij gebruik van 'single' autofocus. Met continue-af in 1-punts-AF-modus daalt de snelheid naar 5 bps. Op deze snelheden wordt live view uitgeschakeld tijdens de opname. Kies je voor de stand 'M', dan fotografeer je met behoud van live view met 4 bps.

Panasonic belooft snelle en nauwkeurige autofocus op basis van contrastdetetctie. Het signaal tussen het objectief en de camera wordt met maximaal 240 beelden per seconde doorgegeven. Je krijgt diverse focusopties tot je beschikking, zoals Low Light AF, Pinpoint AF, One-shot AF en Face/Eye Detection AF.

Panasonic GF7 achterkant

Kantelscherm, geen zoeker

Hoewel de bult bovenop de camera doet vermoeden dat er een elektronische zoeker aanwezig is, blijkt dat niet het geval te zijn. In de verhoging is het scharnier verwerkt, waarmee het 3-inch lcd 180 graden omhoog geklapt kan worden. Het scherm beschikt over 1,04 miljoen beeldpunten en is een touchscreen.

Panasonic GF7

Selfies

Met het kantelscherm mikt Panasonic op makers van selfies. De fabrikant benadrukt het maken van 'Hands-Free Selfies', met behulp van de Self Shot Mode, Face Shutter en Buddy Shutter-functies. In deze standen maakt de camera automatisch een foto nadat je je hand langs je gezicht zwaait, of als er twee gezichten dicht bij elkaar in beeld komen.

Filmfunctie

De Panasonic GF7 filmt in full-hd-resolutie. Kies je voor mp4, dan heb je keuze uit 1080p met 50 of 25 bps, met een bitrate van respectievelijk 28 en 25Mbps. Kies je voor avchd dan heb je ook keuze uit 1080p met 24 bps bij een bitrate van 24Mbps.

Panasonic GF7 bovenkant

Wifi en nfc

Wifi en nfc zorgen voor draadloze connectiviteit. Je kunt de GF7 met een smartphone of tablet verbinden om foto's door te sturen, of de camera op afstand te bedienen.

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic GF7 komt in maart op de markt in een bruine en zwarte uitvoering. De adviesprijs bedraagt 499,95 euro, inclusief 12-32mm kitlens.