PocketWizard Plus III - beter en goedkoper

jesse kraal 3435 3
PocketWizard komt met een nieuwe transceiver, de Plus III, die volgens de makers beter én goedkoper is dan voorganger Plus II. Zo heb je nu beschikking over 32 in plaats van vier kanalen bij de Plus II. Ook kun je je flitsers en camera's indelen in vier groepen.

Onder fotografen zijn PocketWizards erg populair, zeker de Plus II mag rekenen op een grote groep gebruikers. Voor het karakteristieke kastje met antenne is er nu een opvolger. De PocketWizard Plus III heeft een nieuw ontwerp, waarbij het bedieningspaneel voortaan naar de zijkant gericht is. Ook is er een display en een aantal knoppen bijgekomen, die de bediening gemakkelijker moet maken.

De antenne is vervangen door een kleine uitstulping in de behuizing. Alles bij elkaar is het apparaat iets forser dan de Plus II. Net als zijn voorgagner is de Plus III een transceiver, wat betekend dat het naar keuze een ontvanger, dan wel een zender is.

Plus III

Vier groepen, 32 kanalen

Qua functionaliteit is de Plus III een grote stap voorwaarts. TTL-ondersteuning mag dan voorbehouden blijven aan de TT1- en TT5-serie, verder blijft er weinig te wensen over. Veel functies zijn over genomen van de PocketWizard MiniMax, zoals de 32 verschillende kanalen en vier groepen waarin je flitsers en of camera's kunt indelen. Want naast het aansturen van flitsers, kun je de Plus III ook gebruiken om camera's aan te sturen. Daarmee richt PocketWizard zich ook duidelijk op sportfotografen, die meerdere camera's vanaf afstand willen bedienen. Overigens is de Plus III te gebruiken met alle  voorgaande zenders, ontvangers en transceivers van het Amerikaanse merk.

Goedkoper

Prijstechnisch is de Plus III ook interessanter dan voorganger Plus II. Heeft de oude variant in de Verenigde Staten nog een verkoopprijs van 169 dollar, de nieuwe PocketWizard mag je al voor 139 dollar mee naar huis nemen. Door belastingen en importrechten ligt de Nederlandse adviesprijs van de Plus II op 220 euro, wel zal de Plus III zeer waarschijnlijk ook hier enkele tientjes goedkoper worden.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van k0ekebakker

Wanneer gebruik je 4 groepen en 32 kanalen? lijkt me beetje overkill.

afbeelding van k0ekebakker

Ow zie het al, als afstandbediening voor je camera.

afbeelding van Michiel R

Ben benieuwd, had niet een hoge dunk van de Multimax en de Flex & Mini. Ze deden simpelweg niet wat ze moesten doen en ben daarom overgestapt naar Elinchrom Skypors (goedkoper, kleiner en beter). Ziet er wel uit of ze geleerd hebben van hun fouten...