Olympus mju:1200 gek op witte tanden

Redactie 866 0
Olympus vernieuwt zijn mju:-serie compactcamera's. De weerbestendige toestellen worden aangevoerd door de mju:1200, met glimlachherkenning.

De Olympus mju:1200 heeft een 12-megapixelbeeldsensor en een gezichtsherkenningsfunctie in de autofocus en belichting. Nieuwe schaduwaanpassingstechnologie zou moeten helpen om donkere plekken in de foto's beter te belichten.

Beeldprocessor
De fabrikant stopte een 2,7-inchbeeldscherm op de achterzijde van het toestel en voorzag de camera van een nieuwe beeldprocessor (TruePic III). De kleuren, de ruisreductie en de verwerking van foto's zouden daardoor zijn verbeterd.

Zoomlens
De zoomlens is een standaard 35 tot 105 millimeter (3x optisch) en heeft een maximale diafragma van f/2,8 in groothoekstand of f/4,7 bij maximale zoom. De supermacrofunctie valt met een minimum afstand van 10 centimeter van het object tegen in vergelijking met concurrerende camera's die tot een centimeter dichtbij kunnen scherpstellen.

Glimlachherkeningsfunctie
De camera telt 20 scènemodi en evenals bij de Sony-camera's T200 en T70 zit er een glimlachherkenningsfunctie in de sluiter. Naast het beperkte interne geheugen (de omvang is nog niet vrijgegeven) schrijf je foto's weg op een extra gekochte xD-Picture Card.

De mju:1200 wordt eind oktober/begin november in de winkels verwacht. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend.

Weblinks
www.olympus.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie