Obama fotograferen? Formulier invullen!

Obama fotograferen? Formulier invullen!

Jasper van Bladel 1395 0
Het zal je maar gebeuren:Je vult een online formulier in waarin wordt gevraagd naar een fotograaf voor een bezoek aan het witte huis samen met de Canadese Premier Justin Trudeau en iets meer dan een week later vind je een uitnodiging in je mailbox! Dat overkwam de Canadese fotograaf Taylor Jones.

Toen de Canadese premier Justin Trudeau op 10 maart 2016 een bezoek bracht aan de Amerikaanse president Barack Obama in het Witte Huis, mocht fotograaf Taylor Jones deze ontmoeting fotograferen. Aanwezig zijn bij een staatsbezoek is natuurlijk een grote eer, maar weinig opvallend. Dat wordt het verhaal pas als je hoort hoe Jones dit voor elkaar heeft gekregen. 

Formulier

De aanvraag ging namelijk via een gewoon online inschrijfformulier. De Obama-administratie wil actieve bloggers graag de mogelijkheid geven om een keer een opdracht in het witte huis uit te voeren. De Canadese fotograaf Taylor Jones heeft een website  "dearphotograph",  waarop hij mensen vraagt om oude foto´s te fotograferen op dezelfde plek waar ze ooit werden gemaakt. Zijn website werd in 2011 gekozen als een van de 50 beste websites door Time, een onbekende is Jones dus ook niet helemaal. 

In een live interview voor CVT News legt een nog verbaasde Jones uit hoe hij het het formulier invulde en een dikke week later een officiele uitnodiging in zijn mailbox kreeg. Jones mocht beperkte apparatuur meenemen. Geen grote tassen, statieven of monopods.

Actie voor Syrische vluchtelingen

Jones wil van zijn werk een expositie organiseren en een deel van de opbrengst doneren aan Syrische vluchtelingen in Canada, iets dat de geëngageerde Canadese president Trudeau vast van harte toe zal juichen.

Jones met Obama
Een foto gemaakt door Jones tijdens de ontmoeting.


 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper