Nikon D700 en D300s nemen afscheid in stilte

jesse kraal 4148 0
Introductie van een nieuwe camera betekent meestal ook het afscheid van het model dat deze opvolgt. Logischerwijs geven producenten hier niet veel aandacht aan. Zo ook bij de Nikon D700 en D300s, die stilletjes naar het lijstje 'discontinued' werden verplaatst. We bewijzen ze een laatste eer.

Dat Nikon Japan de D700 en de D300s heeft verplaatst naar het rijtje 'discontinued', doet vermoeden dat de opvolgers niet lang meer op zich zullen laten wachten. Momenteel zijn er nog voorraden bij Nikon en de meeste winkels, maar daarna is het toch echt einde verhaal voor de twee camera's.

Nikon D700

Nikon D700

Vooral de D700 kent een grote schare fans, onder andere door de uitstekende prestaties bij hoge iso-waarden. Het relatief lage aantal megapixels en het ontbreken van een filmfunctie veraden echter de leeftijd van de uit zomer 2008 stammende camera. Vermoedelijk krijgt de Nikon D800 een 36-megapixelsensor en kondigt Nikon de camera begin februari aan op de CP+ Expo in Japan.

Nikon D300s

De D300s is weliswaar een jaar jonger dan de D700, in de basis is het toestel nog grotendeels gelijk aan de D300 uit augustus 2007. Meer dan elke camera uit het assortiment van Nikon, heeft de D300s zijn pensioen verdiend. Niet in de laatste plaats omdat de camera al enige tijd stevige concurrentie had uit eigen huis. De goedkopere D7000 is iets minder hoogwaardig gebouwd, maar biedt op sommige gebieden betere prestaties, vooral op het gebied van hoge iso-waarden.

Nikon D300s

Aflossing

Volgens Nikonrumors kunnen we op 7 februari kennis maken met de Nikon D800, wanneer we een eventuele Nikon D400 te zien krijgen is nog onduidelijk..

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse