Een platina award voor de Nikon D500

Nikon D500: DIGIFOTO Platina Award

Fabienne Keijzer 1194 0
Het jaar 2016 zat weer vol met fotografienieuws. Ook is er weer een groot aantal nieuwe camera’s, objectieven en andere fotografie gerelateerde producten op de markt gekomen die wij voor jullie hebben getest. In onze DIGIFOTO Award special lichten we de belangrijkste nieuwe producten uit 2016 uit. Zo kreeg de Nikon D500 van ons de Platina Award.

Lees nu gratis de online DIGIFOTO Award Special 2016! 

De Nikon D500 is een professionele aps-c camera die indruk maakt

Noblesse oblige, oftewel adel verplicht. Het heeft voor Nikon geen zin een professionele camera uit te brengen, wanneer die de vergelijking met de andere professionele camera’s van het merk niet kan doorstaan. Dus heeft Nikon bij de D500 niet alleen de buffer vergroot en de snelheid van continuopnamen verhoogd, maar ook de sensor, het scherpstelsysteem en de ergonomie verbeterd. Het eindresultaat is een camera die in alle opzichten een professionele aps-c-camera genoemd kan worden. Het is ook meteen duidelijk voor welk marktsegment de D500 bedoeld is: dat van de gevorderde amateur en de professional, die behoefte heeft aan een snelle camera voor het telebereik.

De D500 is een zeer geslaagde synthese van de beste eigenschappen van de D810, de D750 en de D5. Hij maakt niet alleen een professionelere en degelijkere indruk dan die van de D7200, maar ook dan die van de D300s.
De D500 maakt het jarenlang gemis van een professionele aps-c-camera in één zeer overtuigende klap goed. Nikon doet dat zelfs zo goed, dat de camera meteen ook voor ander groepen interessant wordt. Je zou je zelfs mogen afvragen of Nikon daarmee niet zijn eigen full frame camera’s kannibaliseert. De prijs van de D500 is echter hoog genoeg om het voor Nikon tot een winstgevende concurrentie te maken.

Getest in: DIGIFOTO Pro 3.2016

Prijs: € 2369,-
Info: nikon.nl

Beoordeling
Scherpte  10
Beeldfouten 10 
Autofocus  9
Behuizing  10
Prijs/kwaliteit  9

Wij hebben nog veel meer camera's, objectieven en andere fotografie gerelateerde producten getest en bekroond met een award. Je kunt onze DIGIFOTO Award Special gratis online lezen! 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne