Nieuwe Professional - Miep Knöptels

Nieuwe Professional - Miep Knöptels

Redactie DIGIFO... 897 0
Veel mensen volgen een fotografieopleiding met de hoop om van hun hobby hun beroep te maken. In deze categorie lichten we elke week iemand uit die net klaar is, of op het punt staat om een fotografieopleiding af te ronden. Deze week vroegen we Jet Vugts naar haar favoriete foto's

Nieuwe Professional - Miep KnöptelsNieuwe Professional - Miep KnöptelsNieuwe Professional - Miep KnöptelsDrie foto's van de Waddenzee. Hierbij gaat het om de rust, de weidsheid en de schoonheid die ik in dit gebied ervaar. Als de kijker hier iets van mee kan nemen heb ik mijn doel bereikt.

Miep Knöptels

Ik ben Miep Knöptels, 65 jaar oud en omdat mijn motto is: go for your dreams, ben ik dit jaar afgestudeerd bij Fotoschool Statief. Ik heb medicijnen gestudeerd, kinderen gekregen, deels kunstacademie gevolgd en nu ben ik afgestudeerd als fotograaf.Mijn doel met fotografie is mensen te raken, te ontroeren en te verwonderen. Enerzijds doe ik dat via landschaps en macro fotografie, anderzijds door het maken van documentaires. Mijn laatste project, waarmee ik afgestudeerd ben, is een indringende serie over het leven van drie autistische kinderen in een gezin. Om privacy redenen kan deze serie nog niet gepubliceerd worden. Door het maken van deze documentaire is me echter wel duidelijk geworden dat in dit soort projecten een aantal kwaliteiten van mij zich verenigen. Met name mijn gevoel  en interesse voor mensen die "anders" zijn, wat dat betekent voor hun dagelijks leven, gecombineerd met m'n passie voor fotografie.Ik ga daar ook zeker mee verder en ben bezig daar een goede vorm voor te vinden. Ook in de natuurfotografie werk ik vanuit betrokkenheid, mijn eigen beleving en gevoel is de belangrijkste bron voor mijn fotografisch werk. Het "zien" van de natuur heeft mijn leven zeker verrijkt en ik hoop dat door te kunnen geven aan de kijker. De opleiding heeft mij geholpen door te zetten, steeds weer kritisch te durven kijken naar m'n werk en stappen te nemen die ik in m'n eentje niet genomen zou hebben.

Fotoschool Statief, nieuwe stijl

Fotoschool Statief is één van de oudste fotografieopleidingen van Nederland en bestaat al sinds 1984. Wat begon met enkel cursussen is uitgegroeid tot een volledig vierjarige opleiding tot professioneel fotograaf. Na twintig jaar is het tijd voor verandering en Fotoschool Statief heeft besloten om over te gaan op een driejarig opleidingstraject. In het eerste jaar worden de basistechnieken aangeleerd en alle vakgebieden binnen de fotografie verkend, in het tweede jaar wordt er veel aandacht gegeven aan het werken aan eigen projecten en het verdiepen in de technieken en het laatste jaar staat vooral in het teken van de eigen specialisatie en het eindproject. Tijdens de opleiding is er permanente aandacht voor de keuzes van studenten, voor specialisaties, voor eigen stijl, voor eigen projecten, voor de zakelijke kant van de fotografie, voor acquisitie, voor het maken van kunst, voor de carrière perspectieven van elke individuele student. 

Voor meer informatie over Fotoschool Statief kun je kijken op deze website.
Voor meer informatie over Miep kun je kijken op haar website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie