Nieuw portretobjectief van Meyer-Optik

Nieuw portretobjectief van Meyer-Optik

Redactie DIGIFO... 1147 0
Meyer-Optik heeft opnieuw een nieuw objectief aangekondigd. De Trimagon 95mm f/2.6 is een modern dynamisch objectief en is gericht op professionele fotografen.

Het nieuwe objectief bestaat uit slechts drie lenselementen die allemaal beschikken over een unieke coating die lens-flare moet tegengaan. Meyer-Optik beweert dat het objectief scherp genoeg is om zonder problemen te gebruiken met camera's die foto's maken van meer dan 60 megapixel. Het objectief is gericht op fullframe-gebruikers, maar het bedrijf laat weten dat er ook kleinere vattingen voor het objectief worden geproduceerd. Het objectief is alleen handmatig scherp te stellen en zorgt, zoals we van Meyer-Optik kunnen verwachten, voor een unieke achtergrondonscherpte door het diafragma dat bestaat uit vijftien bladen.Meyer-OptikLees ook: Gouden en platina Meyer-Optik Goerlitz-objectieven aangekondigd

Meyer-Optik

Meyer-Optik is een Duitse objectievenfabrikant die na jarenlange afwezigheid volledig is herrezen uit de as. Het bedrijf  is jarenlang afwezig geweest tot het in 2014 nieuw leven ingeblazen kreeg door een Kickstarter-campagne en brengt nu zeer regelmatig nieuwe objectieven op de markt. Alle objectieven worden met de hand in Duitsland gemaakt om de kwaliteit te waarborgen. Het nieuwe 95mm f/2.6 objectief was al eerder te krijgen in Duitsland en is nu ook in de rest van de wereld uitgebracht.

Het objectief kost € 1699,- en is alleen te bestellen via de website van Meyer-Optiks.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie