Gouden en platina Meyer-Optik Goerlitz-objectieven aangekondigd

Gouden en platina Meyer-Optik Goerlitz-objectieven aangekondigd

Redactie DIGIFO... 1702 0
Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat Hugo Meyer het zogenaamde 'Trioplan' objectief op de markt bracht. Na een aantal jaar afwezigheid zijn de objectieven terug van weggeweest en om te vieren dat het model honderd jaar bestaat zijn er twee speciale limited edition versies van uitgebracht.

Toen de objectieven voor het eerst op de markt kwamen, werden ze verkocht als betaalbare objectieven met een scherp midden en een maximale diafragma van f/2.8. De objectieven werden echter vooral bekend door de zeepbubbel-bokeh die ze met zich meebrachten. In 2014 werd er nieuw leven ingeblazen en werd er door middel van een Kickstarter campagne genoeg geld opgehaald om de objectieven terug op de markt te brengen.Meyer-OptikLees ook: Meyer-Optik start Kickstarter-project moderne Trioplan 50

Gelimiteerde Meyer-Optik Goerlitz-objectieven

Om het honderdjarige jubileum te vieren brengt Meyer-Optik Goerlitz nu in gelimiteerde oplagen gouden en platina objectieven uit. De objectieven hebben een vaste brandpuntafstand van 100mm en een vaste maximale diafragma van f/2.8. Het diafragma bestaat uit vijftien bladen die speciaal voor deze objectieven zijn ontworpen en beschikken over een speciale coating.

De objectieven zijn beperkt beschikbaar via de website van Meyer-Optik Goerlitz en zijn geschikt voor M42, Canon, Nikon, Fuji X, Sony-E en Micro-Four Third vattingen. De gouden objectieven gaan € 3499,- euro kosten en de platina versie komt voor € 2499,- op de markt. Het normale objectief is ook geen koopje en gaat je € 1499,- kosten.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie