Nieuw fotoboek toont de schoonheid van de Noordpool

Nieuw fotoboek toont de schoonheid van de Noordpool

Redactie DIGIFO... 1202 0
De Franse fotograaf Vincent Munier heeft een nieuw boek uitgebracht waarin hij de schoonheid van het noordpoolgebied toont. Zes jaar lang bezocht hij de meest noordelijke gebieden van Scandinavië en Canada waar hij werd omringd door negen wolven.

Dit boek, genaamd 'Artique', overbrugt zes jaar waarin hij meerdere reizen naar verschillende poolgebieden heeft gemaakt. Tijdens de meeste reizen was hij helemaal alleen en volledig op zichzelf aangewezen. Dit is niet het eerste boek van Munier, maar wel het eerste waar hij een deel van zijn reisdagboek deelt.

Video

Van één van zijn laatste reizen heeft Munier ook een video gemaakt. In de video wordt geen woord gesproken en zien we Munier ploeteren door de sneeuw, op een paar meter afstand van witte wolven en kamperen op de ijzige vlaktes van noord Canada. Ook worden een paar prachtige foto's van Munier in de video getoond.

 

 

Ruige Natuur

Vincent Munier begon al op zijn twaalfde met fotograferen en won in 2000 de Eric Hosking-prijs bij de BBC Wildlife competitie. Hij is een natuurfotograaf die graag de échte ruige natuur vastlegt. Hij ligt graag met min 30 graden in de sneeuw en Photoshop-acties zijn voor hem uit den boze.

Prijs en beschikbaarheid

Artique is vanaf nu verkrijgbaar. Het kost € 65,- en is te bestellen via zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie