MustSee: Landscapes - Volume Two

jesse kraal 2013 0
Dustin Farell is geen onbekende als het om time-lapse-video's gaat. In Landscapes: Volume Two brengt hij wederom Arizona op prachtige wijze in beeld. Hij combineert daarvoor duizenden raw-bestanden, geschoten met een Canon 5D Mark II.

Vloeiende camerabewegingen, schitterende sterren- en wolkenluchten, het oogt allemaal bijzonder spectaculair. Door het gebruik van 24 beelden per seconde oogt de video dan ook niet als een 'gewone' time-lapse, maar heb je eerder het idee dat er iets onwerkelijks aan de hand is met het geschoten videomateriaal. De duizenden losse foto's die hij gebruikte zouden waarschijnlijk als op zichzelf staande beelden ook nog weten te boeien.

Farell heeft zijn eigen video-productiemaatschapij en laat zien dat dergelijk techniek ook toegepast kan worden in bijvoorbeeld commercials. Onderstaand filmpje schoot hij als voorbeeld. Het is dan ook geen echte reclame van Infiniti.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse