MustSee: Interview met Alec Soth

jesse kraal 2160 1
De Amerikaanse fotograaf Alec Soth is bekend geworden met zijn portretten, geschoten met een 8x10-camera. De eigenzinnige fotograaf uit Minnesota vertelt over zijn werkwijze. Een mooi kijkje in de keuken van een bijzondere fotograaf.

Alec Soth's ('rymes with both') werk wordt wel vergeleken met dat van Walker Evans en Stephen Shore; een groter compliment kun je als fotograaf bijna niet krijgen. Soth maakte dan ook al enkele zeer fraaie serie's, zoals 'Sleeping by the Mississippi' en 'Niagara'.

Interview

In de video vertelt Alec Soth zelf wat over zijn werk en zijn werkwijze, maar komt ook Siri Engberg, curator bij het Walker art center, aan het woord. Voor meer foto's van Soth, kun je een kijkje nemen op zijn website.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Kees Vleesdrees

Heeft iemand al gekeken naar de datum van het filmpje? Niet dat 't slecht is, maar het is wel al 2 jaar oud, toch wel handig om te vermelden.