Modefotograaf Bill Cunningham overleden

Modefotograaf Bill Cunningham overleden

Redactie DIGIFO... 2078 0
Afgelopen weekend bereikte ons het treurige nieuws dat modefotograaf Bill Cunningham is overleden. Cunningham was modefotograaf voor de New York Times en ging graag de straat op, op zoek naar de nieuwste trends.

Cunningham was van mening dat mode niet te vinden was op rode lopers en op de catwalk, maar alleen op straat. Hij fietste daarom de hele stad door, om de inwoners in hun 'gewone' outfits te fotograferen.
Hoewel hij al jarenlang leverde aan de New York Times, begon hij pas in 1994 officieel voor dit dagblad te werken, toen hij ziektekostenverzekering nodig had nadat hij op zijn fiets was aangereden. Bill CunninghamdLees ook: Interessante fotografiedocumentaires

Beroemdheid Bill Cunningham

Bill Cunningham was een bekend gezicht in New York. Ruim 30 jaar lang fietste hij door de straten van dit metropool op zoek naar de nieuwste trends. In deze tijd is hij niet onopgemerkt gebleven. In 2009 is hij uitgeroepen tot levend monument van de stad en werd er zelfs een paspop naar zijn gelijkenis gemaakt in één van de grootste kledingwinkels van de stad. Zelf vond hij alle aandacht maar vervelend. Hierdoor werd hij regelmatig aangesproken en gestoord door mensen waardoor hij zijn werk niet goed kon doen.

Vorige week werd Cunningham al opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van een herseninfarct. Bill Cunningham is 87 jaar geworden.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie