IJsvogels, veelvraten en bizons

Met de Sony RX10 III op zoek naar bedreigde diersoorten in Europa

Redactie DIGIFO... 854 0
Op de Rode Lijst van Bedreigde Soorten staan momenteel 101 diersoorten waarvan de kans groot is dat ze binnenkort wereld uitsterven. Sony vroeg een aantal fotografen op zoek te gaan naar bedreigde soorten in Europa en deze met de RX10 III vast te leggen.

Onder deze groep fotografen zat de Nederlander Gustav Kilburg, die in Denemarken op zoek ging naar de ijsvogel. Verder ging Javier Alonso Huerta op zoek naar de kleine trap, Lassi Rautiainen fotografeerde de veelvraat, Markus Stähli de bizon en Sam Hobson Atlantische papegaaiduikers.Met de Sony RX10 III op zoek naar de meest bedreigde diersoorten van Europa© Gustav KilburgMet de Sony RX10 III op zoek naar de meest bedreigde diersoorten van Europa © Sam HobsonMarkus Stähli © Markus Stähli Lassi Rautiainen © Lassi RautiainenJavier Alonso Huerta © Javier Alonso Huerta 
Lees ook: Hands on met de Sony RX10 III

Wildlife-fotografie met de Sony RX10 III

Wildlife-fotografen gaan vaak op pad met een spiegelreflexcamera met grote verwisselbare tele-objectieven om zo foto's te maken waarbij het lijkt of de fotograaf heel dicht bij de dieren zit. Voor dit project werd een aantal fotografen op pad gestuurd met een ander soort camera: de Sony RX10 III. Dit is een compacte bridge-camera met een vast en lichtsterk objectief met een bereik van 24-600mm (fullframe-equivalent) en een maximaal diafragma van f/2.4-4. Deze camera is uitgerust met een 1" sensor met een resolutie van 20MP, kan filmen in 4K en heeft een stille sluiter zodat dieren niet verstoord raken als ze worden gefotografeerd.

Kijk voor meer informatie op de website van Sony.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie