Lost in Decay - Anita Spooren te zien in galerie Pennings

Lost in Decay - Anita Spooren te zien in galerie Pennings

Redactie DIGIFO... 1387 0
Van 10 september tot en met 29 oktober is in Galerie Pennings de expositie Lost in decay van Anita Spooren te bekijken. Deze expositie staat volledig in het teken van urbex-fotografie en toont foto's die Spooren in het afgelopen jaar maakte in diverse Europese landen.

De urbexwereld is zeer gesloten en locaties worden niet zomaar vrijgegeven. Spooren is echter een actieve urbexliefhebber met een behoorlijk netwerk, waardoor ze makkelijk informatie krijgt van de mooiste verlaten gebouwen van heel Europa. Hierdoor komt ze op bijzondere en mooie locaties met veel verval en veel verhalen.Anita Spooren - Lost in Decay

Anita Spooren

Anita Spooren beleefde haar eerste urbexervaring in Berlijn en is sindsdien gegrepen door het genre. Nu reist ze heel Europa af om een kijkje te nemen in vervallen kastelen, verlaten fabrieken en  afgeschreven huizen.

‘Eenmaal binnen komt de bedompte geur van schimmels en rottend hout me tegemoet. Lopend over glasscherven en gruis, geniet ik van gebladderde en vervallen muren en neem ik mogelijke gevaren van rotte vloeren en trappen in me op. Ondertussen vraag ik me af wat zich hier allemaal heeft afgespeeld… Wat is de geschiedenis van dit pand en hoe komt het dat niemand zich er meer om bekommert? Op zoek naar mooie lichtinval, tafereeltjes, verval en detail pak ik mijn camera en statief en ga aan de slag.’ Aldus Spooren.

De expositie is te bezoeken van zaterdag 10 september tot en met 29 oktober in Galerie Pennings in Eindhoven. De galerie is geopend op donderdag en vrijdag van 13:00 tot 18:00 en op zaterdag van 13:00 tot 17:00. Het is ook mogelijk om de expositie op afspraak te bekijken. Voor meer informatie kun je kijken op de website van galerie Pennings.    

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie