'Light' belooft revolutionaire camera

'Light' belooft revolutionaire camera

Redactie DIGIFO... 3403 0
De Amerikaanse start-up 'Light' komt halverwege volgend jaar met een camera die het bedrijf zelf de camera van de toekomst noemt. Met een 28-150 mm optische zoom en een 52 megapixel sensor in het formaat van een iPhone, klinkt het in ieder geval als een veelbelovend project.

De camera, die de L16 heet, kost rond de $ 1.700,- en beschikt over maar liefst zestien objectieven die door de ingebouwde software een foto maken van 52 megapixels. Door de zogenaamde 'folded optics' kan de camera zeer compact blijven en nog steeds zestien objectieven bevatten. Om de camera soepel te laten werken zit er een hoge kwaliteit smartphonesensor in de Light L16.Light L16Lees ook: Kerstkorting op pre-order Light L16       

Light presale

Light is vorig jaar een presale gestart voor de L16, die zo snel ging dat het bedrijf de vraag niet aan kon. Er zijn 'slechts' een paar duizend gelukkigen die de camera direct toegezonden krijgen zodra deze op de markt verschijnt.De camera klinkt als toekomstmuziek, maar het bedrijf heeft onlangs een investering binnengehaald van 30 miljoen dollar, wat de kans aanzienlijk vergroot dat de Light L16 ook daadwerkelijk in de schappen zal liggen. Light verwacht dat de camera halverwege 2017 zal verschijnen.

Voor meer informatie over de Light L16 kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie