Kodak wil filmdivisie verkopen

jesse kraal 1929 1
Kodak wil zich volledig gaan toeleggen op de zakelijke markt en dat betekend dat er voor een aantal divisies gezocht wordt naar een koper. Zo ook voor de filmafdeling, verantwoordelijk voor het product waar Kodak ooit zo groot mee is geworden.

Even leek het er op dat het noodlijdende Kodak haar filmbusiness trouw zou blijven, ondanks het stopzetten van de productie van digitale camera's. Nu blijkt ook dat het product waarmee Kodak ooit een van de grootste en bekendste bedrijven ter wereld werd uit het programma verdwijnt.

Kodak
Met de verkoop van filmrolletjes en camera's werd Kodak een van de grootste en bekendste bedrijven ter wereld.

Toewijding

Eerder probeerde Kodak al geld op te halen met de verkoop van patenten, nu worden een aantal onderdelen van het bedrijf verkocht, waaronder de divisie 'Personalized Imaging and Document Imaging' die ook verantwoordelijk is voor de filmrolletjes. Volgens het British Journal of Photography hoopt Kodak voor juni 2013 een koper te hebben gevonden. Overigens streef de fabrikant er naar een overnamekandidaat te vinden die Kodak's toewijding voor fotografie deelt.

Tri-X en Portra

We hopen van harte dat Kodak een geschikte koper weet te vinden, zodat we nog een tijdje van Tri-X en Portra kunnen genieten. Om de melancholische gevoelens nog wat verder aan te wakkeren nog een tweetal filmpjes van hoe in vroegere tijden bij Kodak film werd gemaakt.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van longneck

Niet alleen Kodak maar ook Efke gaat ten onder. Er blijven straks een paar grote spelers over met een kleine range aan keuze in filmsoort. De prijzen zullen drastisch stijgen en film zal straks een exclusief product zijn en alleen bereikbaar voor de happy few.
De analoog adepten zullen zich moeten afvragen of het toch niet beter is om geheel over te schakelen naar digitaal.

Mijn vriezer ligt gelukkig nog vol, genoeg voor de komende jaren.