Supersense drukt foto's af op groot formaat Polaroid

Mark Moed 1536 0
Supersense drukt digitale fotobestanden af op grootformaat Polaroid-materiaal. De digitale bestanden worden in de studio op het gewenste formaat wordt afgedrukt, SuperSense maakt hierbij gebruik van bijzondere camera's die voor studiofotografie gebruikt worden. Je hebt de keuze uit twee formaten en drie soorten papier.

Supersense, een project van Florian Kaps, een van de oprichters van Impossible Project (waar instantmateriaal voor Polaroid-camera's wordt gefabriceerd) is een bijzondere fotostudio in Wenen. De studio beschikt over twee grootformaatcamera's: een antieke 8 x 10-inch (20x25 cm) camera en de grootste Polaroid-camera ter wereld met een beeldformaat van 20 x 25-inch oftewel 50 x 60 centimeter.

Unieke camera

Van de 20 x 24-inch Polaroid-camera bestaan er maar zeven op de gehele wereld. Het afdrukmateriaal is niet onbeperkt verkrijgbaar maar Supersense is constant op zoek naar partijen van dit bijzondere materiaal. Op dit moment kun je kiezen uit kleur, zwart-wit en sepia.

Antieke camera

Voor de 8 x 10-inchfotografie wordt een antieke grootformaatcamera gebruikt, die ooit in een Weense fotostudio werd gebruikt. Het Polaroid-materiaal voor deze camera wordt geleverd door Imposible Project in Nederland. Er is keuze uit kleur en zwart-wit.

iPad mini

Voor het afdrukken van digitale bestanden gebruikt Supersense een opvallende methode. De beelden worden geladen in een iPad mini met Retina-scherm waarna de iPad via een speciale houder op de betreffende camera wordt geplaatst, waarna de belichting en 'ontwikkeling' volgt.

Prijzen

De fotoafdrukken worden per post naar de klant gestuurd. Voor een 20 x 25 cm foto wordt 30 euro gerekend en de 50x60 cm foto kost 250 euro.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark