Ilvy Njiokiktjien start crowdfundingcampagne voor verjaardagenproject

Joni Hendrix 2195 0
De Utrechtse fotograaf Ilvy Njiokiktjien zoekt steun om haar fotoboek ‘Slagroomtaart en Slingers’ uit te brengen. Voor het project fotografeerde ze jarigen in de leeftijd van 1 tot en met 100. Tot en met 20 oktober kun je doneren. Vanaf 30 euro krijg je een exemplaar van het boek.

Ilvy, de eerste Fotograaf des Vaderlands, reed in anderhalf jaar tijd tienduizenden kilometers door het land. Van Groningen tot Limburg, van de Wadden tot de Jordaan en van legerbasis tot gevangenis. Dit deed ze voor haar project ‘Slagroomtaart en Slingers, Nederland in 100 verjaardagen’.

Om het project in boekvorm uit te brengen heeft ze nu een crowdfundingcampagne opgezet. Tot 20 oktober kun je bijdragen, doneer je 30 euro of meer dan ontvang je een exemplaar van het boek. Op moment van schrijven is 26 procent van het doel van 30.000 euro opgehaald.

Ilvy legt momenteel de laatste hand aan het boek. Op zondag 28 september, tevens haar eigen verjaardag, fotografeert ze de laatste jarige deelnemer. In het filmpje hieronder vertelt Ilvy over het project. Speciaal voor de crowdfundingcampagne biedt Ilvy aan om van een paar mensen portretten te maken.

Als de crowdfuningscampagne succesvol is, is het boek vanaf november verkrijgbaar. Ook opent op 8 november de tentoonstelling ‘Nederland in 100 verjaardagen’ in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.