Hoocap is zonnekap en lensdop in één

jesse kraal 2977 4
Lensdoppen, ze blijven een bron van ergernis en frustratie. Je raakt ze kwijt, ze klemmen net niet goed en met een zonnekap op je objectief is het al helemaal pielen om ze af te nemen. Niet voor niets proberen veel bedrijven met een slimme oplossing te komen. Hoocap doet daar vrolijk aan mee.

Als je je nu afvraagt wat er mis is met de traditionele zonnekap en lensdop, dan hoef je niet verder te lezen, het Chinese bedrijf Hoocap richt zich namelijk op mensen die wél problemen hebben met de bestaande oplossing. Al eerder bracht het merk lensdoppen op de markt die opengeklapt als zonnekap fungeren. Hun nieuwste vinding gaat nog een stukje verder.

Hoocap

Deze zonnekap klap je niet in, maar schuif je simpelweg over het objectief. Terwijl je dat doet, schuiven er twee klepjes voor het objectief om deze te beschermen tegen krassen en stof. Dit lijkt echter alleen te werken als het objectief een gelijkmatige dikte heeft, zoals bij bijvoorbeeld de meeste objectieven voor het NEX-systeem het geval is. Daarnaast heeft Hoocap variaties voor de Canon EF-S 17-55mm, EF 18-200mm en Nikon AF-S 17-55mm op de website staan.

Hoocap

Niet erg subtiel

Hoe inventief ook, erg subtiel vinden we de oplossing van Hoocap niet. Momenteel is het bedrijf de zonnekap/lensdop nog verder aan het ontwikkelen, mocht je er wél iets in zien, dan moet je nog even geduld hebben.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Patt

Of gewoon geen lensdop maar alleen de zonnekap, voldoende bescherming

afbeelding van Jeroen Oostwouder

Het lensdopje van m'n tamron lens heeft heel mooi de klemmen in het midden van de dop, ipv aan de rand.
Waardoor je dus zelfs met een zonnekap je dop nog makkelijk kan verwijderen of plaatsen.
Ik snap niet dat Canon ook zoiets doet. Scheelt een hoop ergernis

afbeelding van Anonymous

Dat hebben ze bij Tamron slim bedacht. Of was het nou Nikon die daarmee kwam?

afbeelding van jesse kraal

We hebben goede hoop dat ze nog een keer met een restyling komen van hun lensdoppen. De objectieven voor de EOS M hebben ondertussen namelijk wél van dit soort slimme lensdoppen. Verschillende merken, zoals Sigma, Tamron en Nikon hebben inderdaad al een tijdje dit soort lensdoppen.