'Google had 200 miljoen dollar over voor Color'

Julian 4173 0
Volgens Techcrunch hebben de makers van het mobiele sociale fotonetwerk Color een overnamebod van 200 miljoen dollar van Google afgeslagen. De makers haalden zelf 41 miljoen op met een investeringsronde, maar de app lijkt niet aan te slaan.

Nog voor de lancering van de applicatie toonde Google interesse in Color. Volgens Techcrunch bood de zoekgigant 200 miljoen dollar voor een overname. Het aanbod werd afgeslagen en Color startte zelf een investeringsronde waar 41 miljoen dollar mee werd binnengeharkt.

Achteraf lijkt het afslaan van het bod geen goede keuze geweest te zijn van Color. De applicatie kampt met veel concurrentie en lijkt niet echt aan te slaan, terwijl er wel veel kosten worden gemaakt. Zo heeft het bedrijf een kantoor met 38 werknemers. Concurrent Instagram, dat inmiddels vijf miljoen gebruikers telt, werkt nog altijd met een team van vier personen.

Color

Met Color deel je de foto's die je maakt met je smartphone of tablet automatisch. Dit doe je niet zoals bij sommige apps met een aantal vrienden uit je lijst, maar met mensen die op dat moment daadwerkelijk in de buurt zijn. Je kunt de foto's zien van alle Color-gebruikers in een straal van dertig meter om je heen.